Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για την επικείμενη συγχώνευση σχολείων

Ένα ακόμα ψήφισμα διαμαρτυρίας, αυτή τη φορά ενάντια στην επικείμενη συγχώνευση του 1ου Γυμνασίου και 1ου Λυκείου Υμηττού με το 2ο Γυμνάσιο και 2ο Λύκειο Υμηττού αντίστοιχα, ψήφισε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας κατά την συνεδρίασή του την Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014.

Το ψήφισμα αναφέρει τα εξής :

«Με έκπληξη μας είδαμε στο διαδίκτυο και στον ημερήσιο τύπο μία μη υπογεγραμμένη απόφαση του Υπουργείου σας, που περιλαμβάνει μεταξύ των άλλων τη συγχώνευση του 1ου με το 2υ Γυμνάσιο και του 1ου με το 2ο Λύκειο Υμηττού, η οποία θορύβησε τόσο τη διοίκηση του Δήμου όσο και ολόκληρη τη σχολική κοινότητα.

Οι γονείς οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί των παραπάνω σχολείων με επανειλημμένες κινητοποιήσεις και παραστάσεις, δεδομένου ότι η αριθμ.13/28-1-2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που αφορά στη γνώμη του σχετικά με μεταβολές στις σχολικές μονάδες του Δήμου σχολικού έτους 2014-2015, ισχύει και σήμερα, είμαστε κάθετα αντίθετοι στη συγχώνευση, διότι:

  • Δεν υπάρχει σύμφωνη γνώμη του Δημοτικού Συμβουλίου
  • Όλα τα σχολεία είναι αυτοδύναμα, με μεγάλο αριθμό μαθητών, άρα δεν είναι αιτιολογημένη η σχεδιαζόμενη κατάργηση- συγχώνευση
  • Η ανωτέρω συγχώνευση δημιουργεί δύο (2) σχολικές μονάδες με 400-450 παιδιά, με πολυάριθμα τμήματα πολλών μαθητών ανά τάξη, που θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση της ποιότητας εκπαίδευσης των μαθητών.
  • Οδηγεί σε μείωση των θέσεων των εκπαιδευτικών με κίνδυνο υποχρεωτικές μεταθέσεις, διαθεσιμότητες και απολύσεις.

Κατόπιν αυτών είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε κάθε σκέψη για συγχώνευση του 1ου με το 2ο Γυμνάσιο Υμηττού και του 1ου με το 2ο Λύκειο Υμηττού. Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης Υμηττού είναι αντίθετο στην κατάργηση και συγχώνευση σχολικών μονάδων και θα στηρίξει με κάθε μέσω τις αγωνιστικές δράσεις συλλόγων γονέων, καθηγητών και μαθητών».

Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου εδώ.

Για το εν λόγω θέμα, έντονη ήταν από την πρώτη στιγμή η δραστηριοποίηση των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των υπό συγχώνευση σχολείων, οι οποίοι μάζεψαν εκατοντάδες υπογραφές εναντίον των συγχωνεύσεων και εξέδωσαν την παρούσα ανακοίνωση.

Ταυτόχρονα με ομόφωνες αποφάσεις τους, ενατίον των συγχωνεύσεων τάχθηκαν η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης Υμηττού (ανακοίνωση), οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου και 3ου Λυκείου Υμηττού (ανακοίνωση), η Δημοτική Κίνηση «Πολίτες σε Κίνηση Δάφνης – Υμηττού», η Δημοτική Κίνηση «ΜΑΡΙΔΑ Δάφνης Υμηττού«, ενώ μετά από κοινό κάλεσμα των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων των υπό συγχώνευση σχολείων, της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων Δάφνης Υμηττού και της Ζ’ ΕΛΜΕ πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών την Παρασκευή 30/5 στο Δημαρχείο του Υμηττού, όπου μετά από πρόταση της Ζ’ ΕΛΜΕ που έγινε δεκτή διοργανώθηκε την Τρίτη 3/6/2014 στις 1 μ.μ. συγκέντρωση έξω από τα υπό συγχώνευση σχολεία (Ηλιουπόλεως & Προύσσης).

Το ερώτημα που πλανάται είναι αν το δημοτικό συμβούλιο της πόλης μας θα περιοριστεί για μία ακόμη φορά σε ψηφίσματα και ανακοινώσεις, όπως δυστυχώς έπραξε χωρίς κάνενα αποτέλεσμα π.χ. με την πρόσφατη κατάργηση των ιατρείων του ΕΟΠΥΥ κλπ.  κλπ.

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: