Συνάντηση Περιφερειάρχη Αττικής Ρένας Δούρου με δημάρχους του Κεντρικού Τομέα

Η συνάντηση την Δευτέρα 7/7, της εκλεγμένης Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένας Δούρου με τους δημάρχους του Κεντρικού Τομέα, έκλεισε τον κύκλο των σχετικών συναντήσεων με τους δημάρχους της Περιφέρειας Αττικής, που πραγματοποιήθηκαν με στόχο την «εγκαθίδρυση μιας νέας σχέσης μεταξύ Περιφέρειας και δήμων, σχέση συμμετοχική, αμφίδρομη, η οποία θα καταλήξει σε ένα νέο μοντέλο λειτουργίας, όπου στο επίκεντρο θα βρίσκονται οι πολίτες και τα προβλήματά τους», όπως παρατήρησε η Ρένα Δούρου.

Στη συνάντηση μετείχε η εκλεγμένη αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Ερμίνα Κυπριανίδου ενώ παρενέβησαν οι δήμαρχοι: Αθηναίων  Γιώργος Καμίνης, Βύρωνα Άρης Κατωπόδης, Δάφνης – Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης, Ζωγράφου Σταματίνα Καφατσάκη, Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος, Φιλαδέλφειας Άρης Βασιλόπουλος, καθώς και οι αντιδήμαρχοι: Ηλιούπολης Γιώργος Χατζηδάκης και Αθηναίων Σουλτάνα Σπυροπούλου.

Κατά την παρέμβασή της η Ρένα Δούρου υπογράμμισε το γεγονός ότι τα προβλήματα «δεν έχουν εκλογικά ή γεωγραφικά σύνορα και άρα οι λύσεις τους οφείλουν να είναι προϊόντα σύνθεσης απόψεων και όχι κάθετης επιβολής πολιτικών». «Ακριβώς μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η «Δύναμη Ζωής» θέλει να είναι φορέας ενός άλλου, διαφορετικού ήθους διοίκησης και εξουσίας». «Μέσα από τις συναντήσεις αυτές στοχεύουμε επίσης και στη διάρθρωση μίας νέας σχέσης έναντι της κεντρικής εξουσίας». Η ίδια υπογράμμισε ότι αυτή «η νέα σχέση μεταξύ Περιφέρειας και Δήμων βασίζεται στην αρχή ότι δεν υπάρχουν δήμοι με λιγότερο ή περισσότερο πιεστικές ανάγκες. Εκείνο που υπάρχει είναι πιεστικές ανάγκες που σχετίζονται με ζωτικά και διαχρονικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβλήματα». Παρατήρησε δε, ότι «μια ανισότιμη σχέση δεν θα διορθωθεί με μια άλλη, νέα ανισότιμη σχέση, με τους δήμους της α” κατηγορίας να πέφτουν στη β’». Η Ρένα Δούρου υπογράμμισε τέλος την ανάγκη της αναβάθμισης των υπηρεσιών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε αντίθεση με την προωθούμενη πολιτική της “αξιολόγησης” που οδηγεί στην ιδιωτικοποίησή ορισμένων από αυτές.

Πηγή : http://www.renadourou.gr/?p=16670

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: