«Λουκέτο» λόγω αμέλειας στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στη Δάφνη;

kdap

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών»  το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού δεν θα λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά, επειδή δεν εστάλησαν τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να εγκριθεί η συνέχιση του προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ.

Η δημοτική δομή που προσέφερε δωρεάν μαθήματα θεάτρου και μουσικής στα παιδιά του δήμου εδώ και 11 χρόνια θα πάψει να υφίσταται, λόγω του ότι δεν κατατέθηκαν τα απαιτούμενα έγγραφα στην ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, την αρμόδια αρχή που διαχειρίζεται τα προγράμματα ΕΣΠΑ, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα και φέτος η λειτουργία του προγράμματος.

Άνεργοι μένουν και οι δύο καθηγητές που απασχολούνταν στον χώρο. «Δυστυχώς δεν υπάρχει τρόπος να αποκατασταθεί το λάθος και δεν καλυπτόμαστε νομικά, με αποτέλεσμα από τον Σεπτέμβριο να μείνουμε άνεργοι», σημειώνει ο καθηγητής Θεάτρου στο ΚΔΑΠ του δήμου Δάφνης – Υμηττού, Σάββας Κοβλακάς και συνεχίζει «Σε συνάντηση που είχαμε με τον δήμαρχο μας πρότεινε αρχικά να λειτουργήσει ένα αμιγώς μουσικό πρόγραμμα, το οποίο μάλιστα θα είχε και χρηματική συνδρομή. Εμείς αντιπροτείναμε να συνεχίσει να λειτουργεί η δομή στον ίδιο χώρο με έναν μόνιμο υπάλληλο του δήμου, ανάλογης ειδικότητας. Ο δήμαρχος δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί».

Οι γονείς των παιδιών ζητούν από τον δήμο να συνεχίσει να λειτουργεί τη δομή στον ίδιο χώρο με τα ίδια δεδομένα.

Το Κέντρο Δημιουργική Απασχόλησης αποτελούσε αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινότητας και της καθημερινότητας των παιδιών, όπως δηλώνουν στην εφημερίδα οι γονείς τους.

Σχολιάστε

1 σχόλιο

  1. Χωρίς χρηματοδότηση το ΚΔΑΠ Υμηττού με ευθύνη της δημοτικής αρχής | Νέα & Ειδήσεις Δήμου Δάφνης Υμηττού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: