«Να ανοίξει άμεσα το ΚΔΑΠ Υμηττού» ζητά ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π.

Σε «λάθος» διοικητικής υπαλλήλου του Δήμου Δάφνης – Υμηττού ή σε άνωθεν εντολές οφείλεται η μη ένταξη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στο ΕΣΠΑ με αποτέλεσμα να μην λειτουργήσει τη νέα σχολική χρονιά και οι δυο εργαζόμενοι της δομής να μείνουν χωρίς δουλειά; 

Για το θέμα παρενέβη ο Πανελλήνιος Σύλλογος Εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ (ΠΑ. Σ. Ε. Κ. Δ. Α. Π.) και ζητά από τον επανεκλεγέντα δήμαρχο Μιχ. Σταυριανουδάκη να δώσει άμεση λύση, ώστε να επαναλειτουργήσει από 1η Σεπτεμβρίου. Σε αντίθετη περίπτωση, προειδοποιεί ότι μαζί με τους γονείς θα απευθυνθεί στη δικαιοσύνη «ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την αμέλεια που στέρησε από τα ταμεία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού περίπου 30.000 ευρώ, από τους γονείς μία απολύτως αναγκαία δωρεάν κοινωνική παροχή, από το προσωπικό την εργασία του και από τα παιδιά το χαμόγελό τους».

Συγκεκριμένα η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΠΑ.Σ.Ε.Κ.Δ.Α.Π. αναφέρει τα εξής :

Σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε στους κύκλους των εργαζομένων στα Κ.Δ.Α.Π. και Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. η είδηση πως από ένα «λάθος» μιας διοικητικής υπαλλήλου του Δήμου, η οποία παρέβλεψε να στείλει έγκαιρα τα απαιτούμενα έγγραφα προκειμένου να χρηματοδοτηθεί η Δομή από το ΕΣΠΑ, το ΚΔΑΠ κλείνει! Λάθος, απλή παράλειψη ή εκτέλεση άνωθεν εντολών, η ανευθυνότητα και η αδιαφορία των αρμοδίων του Δήμου Δάφνης-Υμηττού είχε σαν αποτέλεσμα το ΚΔΑΠ να κλείσει, οι δύο εργαζόμενοι της Δομής να μην έχουν δικαίωμα να ανανεώσουν τις συμβάσεις τους, επομένως να απολύονται (οι ανανεώσεις των συμβάσεών μας εξαρτώνται άμεσα από την ευρωπαϊκή συγχρηματοδότηση βάσει νόμου) και είκοσι οικογένειες, που εξυπηρετούνταν μέχρι σήμερα και έχουν ανάγκη το πρόγραμμα του Κ.Δ.Α.Π., να μην έχουν πλέον το δικαίωμα να εγγράψουν τα παιδιά τους για την ερχόμενη σχολική χρονιά (2014-2015).

Γονείς και εργαζόμενοι συναντήθηκαν τις περασμένες εβδομάδες με τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού αλλά λύση δεν βρέθηκε. Και όταν λέμε λύση εννοούμε συνολική λύση για την Δομή, τα παιδιά, τους γονείς αλλά ΚΑΙ για το προσωπικό του Κ.Δ.Α.Π. ΥΜΗΤΤΟΥ και όχι ημίμετρα που προτάθηκαν από τον Δήμαρχο όπως το να εξυπηρετηθούν τα παιδιά σε ένα μουσικό εργαστήρι του Δήμου στο οποίο καταβάλλεται αντίτιμο αφήνοντας τους συναδέλφους μας άνεργους.

Καλούμε τον Δήμαρχο Δάφνης-Υμηττού να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να τιμήσει την ψήφο των συμπολιτών του που τον επανεξέλεξαν και υπεύθυνα να δώσει άμεσα λύση στο θέμα του Κ.Δ.Α.Π. Υμηττού χωρίς νέες υπεκφυγές και καθυστερήσεις. Δεν έχουμε την πολυτέλεια πλέον ούτε να αφήνουμε κοινωνικές δομές να κλείνουν από «λάθη» και παραλήψεις, ούτε νέους ανθρώπους να βγαίνουν στην ανεργία, ούτε η ελληνική οικογένεια μπορεί πλέον να επιβαρυνθεί οικονομικά για τέτοιου είδους κοινωνικές παροχές που τόσο έχει ανάγκη και κανονικά παρέχονται δωρεάν. Και επειδή είμαστε άνθρωποι και όχι μηχανές και πράγματι μπορούν να συμβούν και λάθη, το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να έχουμε το σθένος, το ήθος και  – γιατί όχι – το φιλότιμο να παραδεχτούμε το λάθος μας και να κάνουμε  τα πάντα για να επανορθώσουμε.

Αρκεί μόνο να αναλογιστεί κανείς τον αγώνα που κάναμε και φέτος σαν Σύλλογος σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ για την εξασφάλιση της ομαλής χρηματοδότησης του προγράμματος για τη νέα χρονιά, για να καταλάβει κανείς πόσο κρίμα είναι να έχουμε καταφέρει τα δύσκολα και να χάνουμε δομές και εργαζομένους από γραφειοκρατικά λάθη. Είμαστε σίγουροι πως θα πρυτανεύσει η λογική και ο επανεκλεγέντας Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ, το Υπουργείο Εσωτερικών, την Ε.Ε.Τ.Α.Α. θα δώσει μία λύση ούτως ώστε το ΚΔΑΠ Υμηττού να επαναλειτουργήσει κανονικά από την 1η του Σεπτέμβρη ανοίγοντας τις πόρτες τους για τους μικρούς δημότες του Δήμου του, κρατώντας στις υπηρεσίες των παιδιών και των γονέων τους δύο – κατά κοινή ομολογία – καθ’ όλα άξιους και ικανούς συναδέλφους μας. Σε αντίθετη περίπτωση γονείς και εργαζόμενοι θα είμαστε αναγκασμένοι να απευθυνθούμε στην Ελληνική Δικαιοσύνη ώστε να αποδοθούν ευθύνες για την αμέλεια που στέρησε από τα ταμεία του Δήμου Δάφνης-Υμηττού περίπου 30.000 ευρώ, από τους γονείς μία απολύτως αναγκαία ΔΩΡΕΑΝ κοινωνική παροχή, από το προσωπικό την εργασία του και από τα παιδιά το χαμόγελό τους.

Ευχαριστούμε πολύ και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία ή περαιτέρω ενημέρωση.

Με  εκτίμηση για το Δ.Σ.

Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΑΠΑΧΑΤΖΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΝΕΣΤΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  

ΚΕΝΤΡΩΝ   ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ  ΠΑΙΔΙΩΝ

Διεύθ.: Γαλατάς Τροιζηνίας, Τ.Κ.  18020

Πληρ.: Παπαχατζής Ιωάννης

Τηλ.: 2298043394 – 6973306518

http://pasekdap.wordpress.com

pasekdap@gmail.com 

ΑΘΗΝΑ  16/08/2014

Αρ. πρωτ. 171

Προς: Μ.Μ.Ε.

Κοιν.: κ. Μ. Σταυριανουδάκη, Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: