Ανακοίνωση από το «Εργαστήρι» Κοινωνικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων

A3_AFISA_XORIGOI

Παραθέτουμε ανακοίνωση που λάβαμε από το «ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ» Κοινωνικών και Πολιτιστικών δραστηριοτήτων.


<<Εργαστήρι

κοινωνικών & πολιτιστικών δραστηριοτήτων

                                Ανακοίνωση 

Ο Δήμος και το «Εργαστήρι» φέτος συνεργάζονται εκ νέου στη νέα περίοδο για το Φεστιβάλ «Δάφνη-Υμηττός Πολιτισμός 2014». Είναι μια πρόταση ποιοτικής ψυχαγωγίας προς τους Δημότες και κατοίκους με όσο το δυνατό χαμηλό κόστος αξιοποιώντας τα χρήματα από το Διαδημοτικό Δίκτυο Πολιτισμού Βύρωνα και Δάφνης-Υμηττού. Σε αυτή την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο όλοι προσπαθήσαμε να συνεργασθούμε με αίσθημα αλληλεγγύης και κριτήρια την αισθητική και την ποιότητα  ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το «Εργαστήρι» προσφέρθηκε εθελοντικά να αναλάβει τον ρόλο του Καλλιτεχνικού Συμβούλου και την Οργάνωση της επικοινωνίας. Δώσαμε βάρος όσο το δυνατό στην συνεργασία με ντόπιους Δημιουργούς – Καλλιτέχνες και φορείς αλλά και με εκείνους και εκείνες που έχουν προσφέρει στον Δήμο ή ευρύτερα κοινωνικά και εφ’ όσον αυτό ήταν εφικτό. Σε αυτό οι απόψεις μας υπήρξαν ταυτόσημες με του Δημάρχου και του Πολιτιστικού Οργανισμού (ΟΠΑΔΥ). Ο βαθμός υλοποίησης είναι ανάλογος της ανταπόκρισης καλλιτεχνών και φορέων στην πρόσκληση.

Αυτή η υπόθεση δεν είναι εύκολη γιατί τα ποσά δεν είναι μεγάλα, είναι όμως ικανά να καλύψουν αρκεί να αξιοποιηθούν σωστά και πάντα μακριά από τις «εργολαβικές» πρακτικές. Επίσης υπάρχουν δημοτικοί και δημόσιοι χώροι που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για το Φεστιβάλ ώστε να είναι πιο αποκεντρωμένο στις γειτονιές αλλά και να αξιοποιηθούν χώροι που έχουμε για τέτοιες χρήσεις. Όμως οι συνήθεις θαμώνες ή άλλοι χρήστες ακόμη και διερχόμενοι δεν συμβάλουν θετικά και δεν υπήρξε και δεν υπάρχει η δυνατότητα σοβαρής τοπικής αστυνόμευσης. Πάντως ένα ακόμη Φεστιβάλ ξεκινά και αποτελεί μια ποιοτική πρόταση στους συμπολίτες μας.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι με τον Δήμο και τον Σύλλογο Φίλων Γελοιογραφίας συνεχίζουμε και φέτος την διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Γελοιογραφίας στον Υμηττό 2014. Η Έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 15 μέχρι και 29 Νοεμβρίου και το θέμα της είναι:  «Η Διατροφή μας είναι η ζωή μας. Μεταλλαγμένα – Μόλυνση περιβάλλοντος – Codex Alimentarius»

Μπορείτε να ενημερώνεστε για τα παραπάνω από την ιστοσελίδα του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Δάφνης-Υμηττού και από το Δάφνη-Υμηττός διαδικτυακό περιοδικό>>.

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: