Κοινωνικό Φροντιστήριο & φέτος. Επιστολή – κάλεσμα Δημάρχου Δάφνης Υμηττού

koinoniko frontistirio1           Φίλτατοι Εκπαιδευτικοί,
Η Ελληνική Κοινωνία συνεχίζει να βιώνει μια πολυδιάστατη κρίση, εξαιτίας των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.

Σ’ αυτήν την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση ο Δήμος μας λειτουργεί εξαρχής σταθεροποιητικά με πολλές πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα, έχοντας βαθιά επίγνωση των ευθυνών  έναντι των δημοτών του και κυρίως των νέων, που χειμάζονται ιδιαίτερα από την ανεργία και τις οδυνηρές συνέπειές της, που σε πολλές περιπτώσεις αναστέλλει ή και ματαιώνει τα όνειρά τους.
Η αντιμετώπιση των προβλημάτων στο χώρο της παιδείας υπήρξε πάντοτε πρώτη και βασική προτεραιότητά μας, ώστε, μεταξύ των άλλων, όλοι οι νέοι μας να έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στη Τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Για το σκοπό αυτό, μετά την επιτυχία του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, κατά το παρελθόν έτος, προγραμματίσαμε και φέτος τη λειτουργία του στο 2ο Γ. Λύκειο Δάφνης (Γράμμου 1) με τη συνεργασία των τοπικών Ε.Λ.Μ.Ε και  την πρόθυμη συμμετοχή εκπαιδευτικών των σχολείων του Δήμου μας, αλλά και εθελοντών καθηγητών της ευρύτερης περιοχής, που εξέφρασαν την πρόθεσή τους  να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.
Για μια ακόμη φορά  ο εθελοντισμός γίνεται  στρατηγικός κόμβος αλληλεγγύης. Ενδυναμώνει τη συνεργασία και προσδίδει  νόημα στη ζωή μας.
Όλοι μαζί μπορούμε να συνθέσουμε μια αισιόδοξη προοπτική για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας, διασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή, που επιμελώς επιδιώκουμε και μας αξίζει!
Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και σας καλώ να στηρίξετε και πάλι, όπως εσείς καλά ξέρετε, τη δράση αυτή.
Μιχαήλ Ι. Σταυριανουδάκης
Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: