Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. Δάφνης – Υμηττού. «Οικονομική κρίση & Τοπική Αυτοδιοίκηση».

marida

Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου η δημοτική κίνηση ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α) πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση στο ΚΑΠΗ της Δάφνης. Το θέμα της εκδήλωσης  ήταν “Οικονομική κρίση και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Η οργάνωση της αντίστασης στα σχέδια τρόικας – Ε.Ε. – κυβέρνησης ”. Πριν από την συζήτηση έγινε προβολή δύο video που αναφέρονταν στην διαχείριση των σκουπιδιών, την ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών και το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας μέσα σε οσμή σκανδάλων (αεροδρόμιο Ελληνικού).

Στην εκδήλωση συμμετείχαν αγωνιστές από την Δάφνη και γειτονικούς δήμους και έγιναν τοποθετήσεις γύρω από το θέμα της απαράδεκτης επιστολής του γερμανού εντεταλμένου της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης Φούχτελ, στους δήμους και τις περιφέρειες που ζητούσε την καταγραφή και φακέλωμα της δημοτικής περιουσίας των ελεύθερων χώρων των σκουπιδιών έως και των συλλόγων κινήσεων πολιτών κλπ. Στην εκδήλωση έγινε παρέμβαση από συναγωνίστρια της δημοτικής κίνησης «ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ – ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΗ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ» από τον Πύργο Ηλείας που μίλησε για το τοπικό πρόβλημα των σκουπιδιών και την χρεοκοπία του Δήμου.
Διατρανώθηκε για άλλη μια φορά η απαίτηση προς το δήμαρχο να μην δοθεί καμιά απάντηση στην επιστολή του Φούχτελ. Η συζήτηση με τους συνδημότες μας ανέδειξε αρκετά προβλήματα της περιοχής και την σύνδεσή τους με το δημόσιο χρέος. Το πρόβλημα των συγκοινωνιών με την κατάργηση γραμμών που εξυπηρετούσαν τους δημότες αποφασίστηκε να είναι ένα από τα θέματα που η κίνησή μας θα αναδείξει με μαζικές κινητοποιήσεις.
Η ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΥΝΑΜΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΔΑΦΝΗΣ-ΥΜΗΤΤΟΥ (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α) συνεπής στην υπόσχεση που έδωσε προεκλογικά στους δημότες της Δάφνης και του Υμηττού θα συνεχίσει την καμπάνια της γύρω από τα δημοτικά προβλήματα που έχουν οξυνθεί στο έπακρο από την καπιταλιστική χρεοκοπία από το δυσβάστακτο χρέος, τα μνημόνια και την αντιλαϊκή κυβερνητική πολιτική. Στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η συνέχεια της καμπάνιας για την επιστολή του Φούχτελ με εκδήλωση και προβολή video στον Υμηττό.
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: