Τριήμερη Αποκριάτικη εκδρομή του Πολιτιστικού Ομίλου Δάφνης-Υμηττού «ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΙΖΕΣ»

ΕΛΛΗΝΩΝ ΡΙΖΕΣ

Ο Πολιτιστικός Όμιλος ΄΄Ελλήνων Ρίζες΄΄ διοργανώνει Τριήμερη Αποκριάτικη εκδρομή,

ΣΑΒΒΑΤΟ-ΚΥΡΙΑΚΗ-ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ

21-22-23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

στις ΣΕΡΡΕΣ. 

Αποκριάτικα παραδοσιακά δρώμενα στο Βαμβακόφυτο, Κούλουμα στο Φλάμπουρο Σερρών, διασκέδαση-χορός με ντόπιους μουσικούς & χορευτές, Λίμνη Κερκίνη, Οχυρό Ρούπελ.

ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ


Λίγα λόγια για τον Όμιλο

Ο Πολιτιστικός Όμιλος Δάφνης-Υμηττού ‘’Ελλήνων Ρίζες’’, ιδρύθηκε το 2010 και άρχισε την λειτουργία του τον Μάρτιο του 2011.

Αποτελεί έναν χώρο συγκέντρωσης – νέων στην ψυχή – ανθρώπων, με κοινό γνώρισμα την αγάπη τους για το χορό. Με σεβασμό στις γνήσιες μορφές λαϊκής έκφρασης και άξονα την καλλιέργεια χορευτικής παιδείας, τη μελέτη πολιτιστικών στοιχείων – Χοροί, Τραγούδια και Πολιτιστικά Δρώμενα – από το σύνολο της ελληνικής γης.

Με μεράκι, κέφι, πάθος και προσωπικές θυσίες, διαβαίνει το γοητευτικό μονοπάτι της Πολιτιστικής μας κληρονομιάς, χρησιμοποιώντας το Λαϊκό Παραδοσιακό Χορό ως μέσο αντίστασης σε κάθε μορφή υποκουλτούρας, μέσα σε μια κοινωνία στείρας αμφισβήτησης και αλλοτρίωσης.

Σκοπός και προσπάθειά του η μελέτη, έρευνα διάσωση και διάδοση της μουσικοχορευτικής παράδοσης της πατρίδος μας και όραμά του η μεταφορά της στο σήμερα, εξυπηρετώντας ανάγκες του σύγχρονου ανθρώπου, σε γενιές ικανές να αντιτάξουν ολοκληρωμένες προσωπικότητες απέναντι στην αλλοτρίωση της σημερινής εποχής.

Ειδικότερα:

Η δημιουργία ενός βήματος επικοινωνίας λόγου – διαλόγου – μελέτης θεμάτων του πολιτισμού όπου αναφέρεται στα καλλιτεχνικά δημιουργήματα του ανθρώπου. Κυρίως σε αυτά που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τα γράμματα και τις τέχνες όπως η μουσική, ο χορός, η ποίηση κ.ο.κ μέσα από τα δημιουργήματα του λαϊκού πολιτισμού, η ανάδειξη του οποίου γίνεται μέσα από τη συγκριτική και συνδυαστική μελέτη της καλλιτεχνικής έκφρασης και των πολιτιστικών και εθιμικών δραστηριοτήτων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας καθώς και η ανάδειξη της σωματικής αγωγής και του χορού ως τρόπου διατήρησης υγείας και ευεξίας.

Η συγκέντρωση Λαογραφικού, Ιστορικού και Ενδυματολογικού υλικού, η μελέτη, προστασία, διαφύλαξη και διάδοση των ηθών, εθίμων της χώρας μας και της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής και Χορών και εν γένει η ανάδειξη του Λαϊκού Πολιτισμού της Ελλάδας.

Η παράλληλη μελέτη των Ελληνικών Χορών σε σχέση με τους σύγχρονους και ευρωπαϊκούς χορούς και η εντρύφηση σε αυτούς.λου, αφενός, και αφετέρου μεταξύ των μελών του και των Δημοτικών και Δημοσίων αρχών αλλά και κάθε άλλου πολιτιστικού φορέα με σκοπό την προβολή του Λαϊκού Πολιτισμού όλης της Ελληνικής Επικράτειας.

Για περισσότερες πληροφορίες για τον Πολιτιστικό Όμιλο και τις δραστηριότητές του επισκεφθείτε τη σελίδα του στο facebook 

 

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: