Επιστολή διαμαρτυρίας για έλλειψη δασκάλου και αναστολή ολοήμερου στο 2ο δημοτικό σχολείο Υμηττού

Στο site alfavita.gr, διαβάσαμε και αναδημοσιεύουμε την παρακάτω επιστολή – διαμαρτυρία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Υμηττού.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΠΡΟΣ:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Α. Παπανδρέου 37, Μαρούσι

ΚΟΙΝ. :

1 . ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ  ΑΤΤΙΚΗΣ

Λ. Συγγρού 15-17, Αθήνα

  1. ΔΗΜΟ ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ
  2. Α΄ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ
  3. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ 2ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

ΘΕΜΑ: «Έλλειψη δασκάλου»

Αξιότιμε-η κύριε-α,

Με την επιστολή αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το σοβαρό πρόβλημα που έχει προκύψει στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Υμηττού.

Στις αρχές Ιανουαρίου οι μαθητές της  Ε΄ τάξης  αντιμετώπισαν πρόβλημα έλλειψης δασκάλου. Η δασκάλα της τάξης, λόγω ατυχήματος, βρίσκεται σε άδεια μακράς διάρκειας και απέχει από τα καθήκοντά της.

Η Α΄ Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας αναπλήρωσε το κενό με άλλη εκπαιδευτικό, η οποία όμως, δυστυχώς και αυτή, πήρε άδεια για λόγους υγείας. Επομένως η Ε΄ τάξη έχει μείνει για ακόμη μια φορά χωρίς δάσκαλο. Όπως όμως μας ενημέρωσε ο Διευθυντής του Σχολείου, η Α΄ Δ/νση Π.Ε. Αθήνας αυτή τη φορά δήλωσε πως δεν υπάρχει δυνατότητα αναπλήρωσης. Ως μοναδική λύση πλήρωσης του κενού προτείνεται η αναστολή λειτουργίας του Ολοήμερου Προγράμματος, προκειμένου ο δάσκαλος του Ολοήμερου να καλύψει το κενό του συγκεκριμένου τμήματος, καθώς οι φιλότιμες προσπάθειες του Διευθυντή και των υπόλοιπων εκπαιδευτικών με διάθεση των κενών τους δεν αρκούν για να καλύψουν το βάθος και την έκταση της ύλης του αναλυτικού προγράμματος της πέμπτης τάξης που απαιτεί υψηλού επιπέδου προσπάθεια προετοιμασίας και διδασκαλίας.

 Με απλά λόγια αυτό που προτείνεται ως μοναδική διέξοδος, «λύνει» το  πρόβλημα των 21 μαθητών της  Ε΄ δημοτικού μεταθέτοντάς το στους 111 μαθητές που παρακολουθούν το Ολοήμερο Πρόγραμμα και τους εργαζόμενους γονείς τους!!!

Είμαστε βέβαιοι ότι γνωρίζετε όσα αναφέρουμε και ελπίζουμε να καταλαβαίνετε την αγανάκτησή μας. Ξέρουμε ότι αντιμετωπίζετε καθημερινά πολλά και δύσκολα προβλήματα που απαιτούν γρήγορη και σωστή επίλυση, αλλά ευελπιστούμε στην ευαισθησία σας και στην γρήγορη επίλυση του προβλήματός μας.

 Σχολείο χωρίς δάσκαλο δεν υπάρχει!

Με εκτίμηση,

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων

2ου Δημοτικού Σχολείου Υμηττού

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: