Μαθήματα Πρώτων Βοηθειών στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης

ery8ros_stayros_logoΤο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης σε συνεργασία με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τιμά την Παγκόσμια Ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου στις 8 Μαΐου, προσφέροντας σειρά μαθημάτων Πρώτων Βοηθειών στα παιδιά της ΣΤ` τάξης.

Συγκεκριμένα, στις 11, 15 και 20 Μαΐου 2015 το 6ο δημοτικό σχολείο Δάφνης θα φιλοξενήσει κλιμάκιο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το οποίο θα προσφέρει, δωρεάν, ένα εξάωρο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Πρώτων Βοηθειών στα παιδιά της ΣΤ` τάξης, σχεδιασμένο, ειδικά, για μαθητές σχολείων. Η παράδοση των μαθημάτων θα γίνει με εποπτικό τρόπο και με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών.

Η Υπηρεσία «Αγωγή Υγείας» του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που έχει ως αποστολή τη διαμόρφωση υγιεινών προτύπων συμπεριφοράς, την αύξηση του αισθήματος ευθύνης των ατόμων για την προαγωγή της υγείας τους και την προετοιμασία τους για επείγουσες καταστάσεις, αναλαμβάνει την επιμόρφωση των μαθητών της ΣΤ` τάξης του συγκεκριμένου σχολείου και μάλιστα λίγες εβδομάδες πριν τα παιδιά αυτά αποφοιτήσουν.


Ο Σύλλογός Γονέων & Κηδεμόνων του σχολείου θεωρεί ότι η επιμόρφωση είναι ένας ουσιαστικός τρόπος για να πει «αντίο» σε αυτά τα παιδιά που περνούν, πλέον, την πόρτα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και εισέρχονται στον κόσμο της εφηβείας. Το 6ο δημοτικό, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της τρέχουσας σχολικής χρονιάς, θεωρεί ότι ο χρόνος αυτός ανήκει στους τελειόφοιτους μαθητές του. Γι` αυτό το λόγο δάσκαλοι και γονείς θα προσπαθήσουν να τους αποχαιρετήσουν με τον καλύτερο δυνατό και πλέον διδακτικό τρόπο.

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: