ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της «Μ.ΑΡΙ.Δ.Α. ΔΑΦΝΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ»

ΜΑΡΙΔΑΤην Δευτέρα 15 Ιουνίου, η Μαχόμενη Αριστερή Δύναμη Ανατροπής (Μ.ΑΡΙ.Δ.Α.) Δάφνης – Υμηττού πραγματοποίησε διεθνιστική εκδήλωση στην Πλατεία Δημαρχείου στη Δάφνη με προβολή video και ζωντανές μαρτυρίες αγωνιστών που επισκέφθηκαν το Κομπάνι και την εξεγερμένη ανατολική Ουκρανία.

Το θέμα της εκδήλωσης ήταν “Ελλάδα-Ουκρανία-Κομπάνι, η κρίση και ο αγώνας για Ελευθερία και Σοσιαλισμό”.

Την εκδήλωση άνοιξε η σ. Ζέλα Φυτούρα η οποία μας μετέφερε την εμπειρία της από την πρόσφατη ανθρωπιστική αποστολή στο Κομπάνι στην οποία πήρε μέρος. Η μαρτυρία της από την καθημερινή ζωή στους προσφυγικούς καταυλισμούς εμπλουτισμένη με πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό μας συγκλόνισε.

Στη συνέχεια μίλησε o σ. Kamil Yldiz ο οποίος μας μετέφερε τις εξελίξεις στην Τουρκία, τον αγώνα της τούρκικης αριστεράς και του κουρδικού λαού.

Συνέχισε ο σ. Παύλος Αντωνόπουλος ο οποίος εκτός από την εμπειρία του από το Κομπάνι, μας μετέφερε μαρτυρία και εντυπώσεις από τη καμπάνια Διεθνιστικής Αλληλεγγύης στον Αντιφασιστικό αγώνα του Ντονμπάς.

Την εκδήλωση έκλεισε ο σ. Γιώργος Μητροβγένης που συνέδεσε τον αγώνα των λαών του Κομπάνι και του Ντονμπάς που μάχονται με το όπλο στο χέρι, με την κρίση στην Ελλάδα και την αναγκαιότητα της πάλης για την ανατροπή του καπιταλισμού.

Ακολούθησε συζήτηση.

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: