Παιχνιδομηχανή ανακύκλωσης από το 4ο Γυμνάσιο Δάφνης

ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ 4ο Γυμνάσιο ΔάφνηςΣτα πλαίσια ενός προγράμματος περιβαλλοντικής εκπαίδευσης οι μαθητές της Β’ και Γ’ τάξης του 4ου Γυμνασίου Δάφνης με την βοήθεια των εκπαιδευτικών του μαθήματος πληροφορικής και τεχνολογίας, σχεδίασαν και κατασκεύασαν, μια ΠΑΙΧΝΙΔΟΜΗΧΑΝΗ ARCADE, σχεδιασμένη πάνω στο αναπτυξιακό σύστημα της arduino και εφοδιασμένη με το λογισμικό scratch 2.0.

Η εργασία περιλαμβάνει και τη δημιουργία διαδικτυακής κοινότητας, στην οποία θα μπορούν τα συνεργαζόμενα σχολεία να ανεβάζουν τα προγράμματα – παιχνίδια που φτιάχνουν οι μαθητές, να τα αξιολογούν, να τα βελτιώνουν και να τα χρησιμοποιούν στις παιχνιδομηχανές τους.

Η εργασία σχετίζεται με την ανακύκλωση και είναι ενταγμένη στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της Γ’ γυμνασίου, καθώς η παιγνιδομηχανή «παίζει» τα προγράμματα – παιχνίδια του scratch που έχουν δημιουργηθεί από την κοινότητα των μαθητών, ενώ δέχεται αντί για κέρματα ανακυκλώσιμα υλικά, όπως κουτιά αλουμινίου και πλαστικά καπάκια από αναψυκτικά.

Με τον τρόπο αυτό οι μαθητές ανάπτυξαν τις κατασκευαστικές και καλλιτεχνικές τους δεξιότητες, έμαθαν να συμμετέχουν σε κοινότητες, να προγραμματίζουν αλλά και να ανακυκλώνουν.

Τα αποτελέσματα της συνολικής προσπάθειας στην ανακύκλωση που δίνονται από τους καταμετρητές της κατασκευής, θα ανεβαίνουν στην διαδικτυακή κοινότητα από κάθε σχολείο χωριστά.

Πηγή : alfavita.gr

Από εμάς, ένα μεγάλο μπράβο στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς τους. Τους ευχόμαστε ολόψυχα κάθε μελλοντική επιτυχία και ελπίζουμε το παράδειγμα των παιδιών μας να το ακολουθήσουν και άλλοι, μεγάλοι και μικροί, σε όλη την πόλη μας αλλά και σε όλη την Ελλάδα.

Σχολιάστε

1 σχόλιο

  1. Hydrobot από το 1ο Λύκειο Υμηττού | Νέα & Ειδήσεις Δήμου Δάφνης Υμηττού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: