Οι Αρκάδες Δάφνης-Υμηττού τίμησαν την Άλωση της Τριπολιτσάς

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΡΚΑΔΩΝΕκατόν ενενήντα τέσσερα χρόνια έχουν περάσει από την άλωση της Τριπολιτσάς που αποτέλε το κρίσιμο ιστορικό γεγονός που σηματοδότησε την έναρξη του Αγώνα της Απελευθέρωσης και έθεσε τις βάσεις για την εθνική Παλιγγενεσία.

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού και ο Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης-Υμηττού, τιμώντας τους ήρωες αγωνιστές του 1821, πραγματοποίησαν παρουσία δημοσίων προσώπων αλλά και πλήθους κατοίκων, εορταστική εκδήλωση την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2015 στην πλατεία Δημαρχείου της Δάφνης.

Η εκδήλωση χωριζόταν σε δύο μέρη, τα οποία γέμισαν με όμορφες στιγμές τις καρδιές των παρευρισκομένων.

Το πρώτο μέρος περιλάμβανε ομιλία του κ. Γ. Πραχαλιά, τακτικό μέλος της εταιρείας Πελοποννησιακών σπουδών, πλαισιωμένη από προβολή ταινίας μικρού μήκους με θέμα την Άλωση της Τριπολιτσάς και Κολοκοτρωνέικα τραγούδια από την Νάντια Καραγιάννη.

Το δεύτερο μέρος περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα του Πολιτιστικού Ομίλου Δάφνης-Υμηττού «Ελλήνων Ρίζες».

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Δημήτρης Γιαννακούρας, ο εκπρόσωπος του Δήμου Τρίπολης και υπεύθυνος τύπου Σωτήρης Παπαδημητρίου και ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ενώ παρευρέθηκαν πρώην και νυν Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, ο Πρόεδρος της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Ελλάδος Βασίλης Γιαννακάκος, της Παγγορτυνιακής Παναγιώτης Πλέσσιας και ο επίτιμος Πρόεδρός της Ηλίας Γιαννικόπουλος, της Πανελλαδικής Ένωσης Αρκάδων Νίκος Θεοδωρακόπουλος με τον επίτιμο πρόεδρο Γιώργο Ζαραφέτα , της Ένωσης Τριπολιτών Φώτης Τούντας.

Επίσης ο Πρόεδρος των Αρκάδων Χαλανδρίου Άννα Βυτινάρου, Ηλιούπολης Νίκος Αντζινάς, Γλυφάδας Νίκος Τσιντής, Καλλιθέας Κυριακοπούλου, Παπαραίων Βασίλης Αποστολόπουλος, Αγριακωνιτών Νίκος Αγκάνης, ο  Δημοτικός Σύμβουλος Γορτυνίας  Θεοδωρόπουλος Βαγγέλης, και ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων  του Ο.Η.Ε Παναγιώτης Καραφωτιάς.

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: