Το 78% των δήμων της Αττικής κατέθεσαν Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων στον ΕΔΣΝΑ

Ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού μεταξύ των δήμων που δήλωσαν ότι βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης, και σύντομα θα το υποβάλλουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), έως και την 1η Οκτωβρίου, οι δήμοι που κατέθεσαν στον ΕΔΣΝΑ τα τοπικά σχέδια τους για την διαχείριση των αποβλήτων, ανέρχονται σε 51 και αντιστοιχούν στο 78% του συνόλου των δήμων της Αττικής.

Οι δήμοι αυτοί πληθυσμιακά αντιστοιχούν περίπου στο 90% του συνολικού πληθυσμού της Αττικής και στο 88% του συνόλου των απορριμμάτων.

Σε αυτά τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης Αποβλήτων, οι δήμοι δίνουν έμφαση στην Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ) με την ανάπτυξη ξεχωριστών ρευμάτων (τουλάχιστον τεσσάρων) και στην αποκεντρωμένη, με δημόσιο χαρακτήρα, διαχείριση των απορριμμάτων.

Παράλληλα μεγάλος αριθμός των δήμων επιθυμεί στην περιοχή τους τη δημιουργία μικρής κλίμακας μονάδων διαλογής, σταθμών μεταφόρτωσης και μονάδων κομποστοποίησης, προκειμένου να διαχειριστούν τα απορρίμματα τους, διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Από τους υπόλοιπους δήμους, 12 (19%) έχουν δηλώσει ότι βρίσκονται σε διαδικασία σύνταξης των ΤΣΔΑ τα οποία θα υποβάλλουν σύντομα.

Πρόκειται για τους δήμους Αγκιστρίου, Αλίμου, Γλυφάδας, Δάφνης-Υμηττού, Ηλιούπολης, Μάνδρας, Περάματος, Πόρου, Τροιζηνίας, Ύδρας, Φιλόθεης-Ψυχικού και Φυλής.

Τέλος, δύο δήμοι, Καισαριανής και Πετρούπολης, δεν έχουν ενημερώσει τον Σύνδεσμο για τις ενέργειές τους σχετικά με τη σύνταξη ΤΣΔΑ.

Όπως επισημαίνει η Περιφέρεια τα Τοπικά Σχέδια, αποτελούν βασικό συστατικό παράγοντα και προϋπόθεση για την αποτελεσματική εφαρμογή του υπό έγκριση Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Αττικής. Ο ΕΔΣΝΑ έχει συντάξει και αποστείλει προς όλους τους Δήμους της Αττικής Οδηγό Σύνταξης ΤΣΔΑ, λειτουργώντας ως αρωγός και παρέχοντας κάθε βοήθεια για την έγκαιρη εκπόνησή τους.

Αναλυτικά τα κατατεθέντα ΤΣΔΑ βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα: http://www.edsna.gr/index.php/topika-sxedia/energeies-dimon

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: