Προσοχή : Ο καλοντυμένος λογιστής που εξαπατά ηλικιωμένους

Διαβάστε τι έγινε πριν λίγες μέρες στην Δάφνη

Τα κόλπα που χρησιμοποιούν επιτήδειοι για να αποσπούν χρήματα από ηλικιωμένους αποκαλύπτει η παρακάτω πρόσφατη καταγγελία Δαφνιώτη, στο newsbeast.gr.

Στην καταγγελία που έκανε ο Τ.Β. αναφέρει πώς ένας καλοντυμένος «λογιστής» πλησίασε τους ηλικιωμένους γονείς του με στόχο να τους αποσπάσει χρηματικό ποσό.

Διαβάστε το κείμενο – καταγγελία του Τ.Β.:

«Θα ήθελα να αναφέρω ένα περιστατικό που έγινε χθες το πρωί κοντά στο σπίτι μου. Έχει να κάνει με τους γονείς μου ηλικιωμένοι άνθρωποι και οι δύο (78-70 ετών), που μένουν μόνιμα επαρχία,  αλλά,  εδώ και 3 ημέρες βρίσκονται στην Αθήνα, για ένα θέμα υγείας.

Συγκεκριμένα, χθες το πρωί ήταν η πρώτη φορά που βγήκαν από το σπίτι εδώ στην  Αθήνα, για να πάνε λίγο στην λαϊκή της γειτονιάς. Γυρνώντας από την λαϊκή στις 10:30 το πρωί (στην περιοχή της Δάφνης), λίγο πριν φτάσουν στην είσοδο της πολυκατοικίας, εμφανίστηκε ένα γκρι αυτοκίνητο με έναν νεαρό άντρα, καλοντυμένο και με πρόσχημα ότι ήταν ο λογιστής μου, αναφέροντας το Όνομά μου και κάνοντας πως μιλάει στο τηλέφωνο μαζί μου (για να γίνει πιο πιστευτός), είπε στους γονείς μου  να του δώσουν 600 ευρώ, γιατί δήθεν του τα χρωστούσα εγώ.

Μάλιστα πρότεινε  στην μητέρα μου, αν θέλει να μπει  μέσα στο αυτοκίνητο του, να την πάει στο σπίτι να πάρει τα λεφτά, χωρίς φυσικά να δεχτεί.

Αυτό που μου κάνει βέβαια εντύπωση μεγάλη, είναι, πως εκτός από το όνομα το δικό μου, ήξερε και τα ονόματα των γονέων μου, παρ΄όλο που οι γονείς μου είχαν μ΄΄ολις 3 ημέρες στην Αθήνα και δεν είχαν βγει άλλη φορά από το σπίτι, ούτε είχαν μικήσει ποτέ με κανέναν άνθρωπο. 

Οι γονείς μου φυσικά δεν τον πιστέψανε, κατάλαβαν ότι προσπαθούσε να τους εξαπατήσει  και δεν δώσανε χρήματα. Μόλις του ζήτησε η μητέρα μου το τηλέφωνό του για να μιλήσει μαζί μου, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα και έφυγε.

Γνωρίζοντας ότι υπάρχουν  πολλές παρόμοιες σπείρες, θα ήθελα να επισημάνω στους ηλικιωμένους ανθρώπους να προσέχουν πάρα πολύ και να μην εμπιστεύονται κανέναν απολύτως».

Πηγή : newsbeast.gr

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: