Με υπουργική απόφαση θα ορίζεται πλέον ο μισθός των αιρετών της Αυτοδιοίκησης

Με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νέο μισθολόγιο (άρθρο 22 παρ.3 του σχεδίου νόμου που κατατέθηκε στη Βουλή), η αντιμισθία των αιρετών της Αυτοδιοίκησης αποσυνδέεται από τον μισθό του Γ.Γ. Υπουργείου και θα καθορίζεται με Υπουργική Απόφαση.

Είναι μια ρύθμιση την οποία έχει ζητήσει η Π.Ε.Δ. Αττικής από τον Ιούλιο με επιστολή της στους αρμόδιους Υπουργούς και η οποία εκφράζει την ικανοποίηση της για την ένταξη της στο σχέδιο Νόμου.

Η αποσύνδεση της αντιμισθίας των αιρετών από το μισθό του Γ.Γ. αποτελούσε πρώτιστα ζήτημα θεσμικής τάξεως. Διότι είναι τελείως διαφορετική η καταστατική θέση των αιρετών από αυτή των μετακλητών υπαλλήλων του Δημοσίου, των οποίων ο μισθός συνδέεται με αυτόν του Γ.Γ.

Πέραν αυτού, η ως τώρα πρακτική να υπολογίζεται η αντιμισθία των αιρετών ως ποσοστό του μισθού του Γ.Γ. είχε οδηγήσει τα τελευταία χρόνια σε μια σειρά αδικιών, οι οποίες πιθανόν και να μην ήταν σκόπιμες αλλά να οφείλονταν στο λάθος σύστημα.

Η Π.Ε.Δ.Α. πιστεύει ότι με την απλούστερη και ξεκάθαρη διαδικασία της Υπουργικής Απόφασης  θα αποκατασταθούν οι πλέον κατάφορες αδικίες, μέσα φυσικά στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Το διαβάσαμε στο newsta.gr

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: