Ο Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης – Υμηττού έκοψε την πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιττά του (ανανεωμένο)

ΑΡΚΑΔΕΣ_Πίττα 2016 24.1.2016 (2)Σε κλίμα συγκίνησης, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016 στις 11.00 το πρωί, στην κατάμεστη από μέλη του Συλλόγου και καλεσμένους αίθουσα του Κ.Α.Π.Η. του Δήμου Δάφνης – Υμηττού, έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίττα του ο Σύλλογος Αρκάδων Δάφνης – Υμηττού «Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης». 

Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του, πριν από λίγες μέρες αποβιώσαντος, ΙΩΑΝΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ, ο οποίος προσέφερε αρκετά στον Σύλλογο Αρκάδων, στην τοπική κοινωνία της Δάφνης αλλά και γενικότερα σε όλη την κοινωνία, από τα μαθητικά του χρόνια μέχρι τις μέρες μες.

Στον εκλιπόντα έγινε εκτενής αναφορά τόσο από τον Δήμαρχο ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ όσο και από τον Πρόεδρο των ΑΡΚΑΔΩΝ Δάφνης – Υμηττού, Δημοτικό Σύμβουλο και εκδότη της εφημερίδας «ΑΡΚΑΔΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» κ. Δημήτρη Γιαννακούρα.

Τονίσθηκε ιδιαίτερα από τους ομιλητές η σημαντική του προσφορά τόσο στη τοπική κοινωνία, όσο και στον Σύλλογο των Αρκάδων, τον οποίο και επαναδραστηριοποίησε μετά από μακρόχρονη αδράνεια! Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ η θαυμάσια χορωδία του Δήμου – λόγω του πένθους – περιορίσθηκε σε εορταστικούς ύμνους και όχι παραδοσιακά τραγούδια.

Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση βίντεο με εικόνες από την Αρκαδία το οποίο επιμελήθηκε ο κ. Πάνος Αναγνωστόπουλος, Γραμματέας της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας και Πρόεδρος του Συλλόγου Σπαθαριωτών.

Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα διάβασε η Γραμματέας κα Ζέτα Κατσιμπρή, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο Παπανικολάου Αθανάσιος, υπεύθυνος πολιτιστικών του Συλλόγου.

Μεταξύ των παρευρισκομένων που τίμησαν με την παρουσία την εκδήλωση ήταν:

 • Μέλη της οικογένειας του εκλιπόντος Ιωάννη Πισιμίση
 • Ο Δήμαρχος  Δήμου Δάφνης – Υμηττού  Μιχαήλ Σταυριανουδάκης
 • Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου
 • Ο πρώην Δήμαρχος Υμηττού (σημερινός Δημ. Σύμβουλος Δάφνης – Υμηττού) Δημήτρης Αργιανάς
 • Από την Παναρκαδική Ομοσπονδία Ελλάδος οι: Ουρανία Αναγνωστοπούλου Αντιπρόεδρος, Πάνος Αναγνωστόπουλος Γενικός Γραμματέας, Νικόλαος Τσιντής μέλος του Δ.Σ.
 • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης Νικόλαος Αντζινάς με μέλη του Δ. Σ.
 • Ο Πρόεδρος των Αρκάδων Γλυφάδας Νικόλαος Τσιντής
 • Η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων  Καλλιθέας & όμορων Δήμων Χριστίνα Κυριακοπούλου
 • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αγριακονιτών Νικόλαος Αγκάνης
 • Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Παπαραίων Βασίλης Αποστολόπουλος
Ακολουθεί :
 • η ειδική αναφορά του Δήμαρχου κ. Μιχ.Σταυριανουδάκη
 • φωτογραφικό υλικό από το www.arkadiapress.gr
 •  βίντεο από την κοπή πίτας των Αρκάδων Δάφνης – Υμηττού έτους 2013 υπό τον συντονισμό του εκλιπόντος

ενώ βίντεο από την εκδήλωση μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Μιχ. Σταυριανουδάκη

«Να ευχηθώ κι εγώ με την σειρά μου καλή χρονιά, καλή επιτυχία στο έργο του Διοικητικού Συμβουλίου.
Σήμερα είναι μια μέρα που και για μένα συναισθηματικά είναι πολύ φορτισμένη, διότι τον Σύλλογο αυτό τον έχω συνδέσει με έναν πολύ προσωπικό μου φίλο που χάσαμε πρόσφατα. Είμαστε δεκαετίες φίλοι στενοί. Υπήρξε ο άνθρωπος που μαζί με τον Θ.Κ., εμείς οι 3 ξεκινήσαμε μία ιδέα το 1998 που για 17 χρόνια έχει σαν αποτέλεσμα να διοικεί το Δήμο μας.
Πάντοτε ανιδιοτελής, υπέδειξε, προχώρησε, συνέβαλε, συνεργάστηκε, προσέφερε, έντιμος, χωρίς να προβάλλει τον εαυτό του, αγαπητός σε όλους μας, με το χαμόγελο πάντοτε και με ανέκδοτο ακόμα και αν μας προσπερνούσε τρέχοντας, ΗΤΑΝ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΖΟΥΣΕ ΑΝΑΜΕΣΑ ΜΑΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ.
Και θα ήθελα σήμερα, με την ευκαιρία αυτής της εκδήλωσης, αν το επιθυμεί το Δ.Σ. , να καταγράψει κάποια στιγμή μέσα από τα ιστορικά των συμβουλίων του, την προσφορά του, γιατί συνέβαλε πολύ σημαντικά στην επανεκκίνηση του Συλλόγου όταν για κάποια χρόνια είχε αδρανήσει. Και αυτά δεν πρέπει να τα ξεχνάμε. Γιατί η ιστορία του καθενός μας, η ιστορία του τόπου μας, είναι από ανθρώπους που φεύγοντας αφήνουν το στίγμα της παρουσία τους.
Και τέτοιοι άνθρωποι σαν τον Γιάννη τον Πισιμίση, δεν ξεχνιούνται ποτέ.»
Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες που μας παρείχαν τον κ. Γεώργιος Πισιμίσης (τέως Γενικός Γραμματέας Αρκάδων Δάφνης 1977-1980 και Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Ζατουνιτών Γορτυνίας) και τον κ. Δημήτριο Γιαννακούρα (Πρόεδρος των ΑΡΚΑΔΩΝ Δάφνης – Υμηττού, Δημοτικός Σύμβουλος Δάφνης – Υμηττού, εκδότης της εφημερίδας «ΑΡΚΑΔΙΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ») 
Σχολιάστε

1 σχόλιο

 1. ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΙΣΙΜΙΣΗΣ προς DAFNINEWS :

  Θα μου επιτρέψετε να συμπληρώσω την ανάρτηση με τα εξής :
  Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη του πριν από λίγες μέρες αποβιώσαντος αδερφού μου ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ. Έγινε εκτενής αναφορά στον εκλιπόντα τόσο από τον Δήμαρχο ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ όσο και από τον πρόεδρο των ΑΡΚΑΔΩΝ . Τονίσθηκε ιδιαίτερα από τους ομιλητές η σημαντική του προσφορά τόσο στη τοπική κοινωνία, όσο και στον Σύλλογο των Αρκάδων , τον οποίο και επαναδραστηριοποίησε μετά από μακρόχρονη αδράνεια ! Κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ η θαυμάσια χορωδία του Δήμου – λόγω του πένθους – περιορίσθηκε σε εορταστικούς ύμνους και όχι παραδοσιακά τραγούδια. Παρέστησαν πολλά μέλη της οικογένειας του ΓΙΑΝΝΗ ΠΙΣΙΜΙΣΗ στην εκδήλωση, η οποία – όπως μας είπε ο πρόεδρος των Αρκάδων- δεν μπορούσε τεχνικά να αναβληθεί και πολύ σωστά.

  Γιώργος Πισιμίσης τέως Γενικός Γραμματέας Αρκάδων Δάφνης (1977-1980) και Γ.Γ. Συνδέσμου Ζατουνιτών Γορτυνίας

  Αρέσει σε 1 άτομο

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: