Σαν σήμερα στην Δάφνη … πριν από 49 χρόνια !!!

PALIA DAFNI MIXALOPOULOS1967.2.4 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ σελ. 5_Εγκαίνια καταστήματος ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ Τράπεζας_dafninews

Την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 1967, σχεδόν σαν σήμερα, πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του πρώτου Καταστήματος της Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας στην Δάφνη, παρουσία του τότε Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Εμπορικής Τράπεζας κ. Στρατή Ανδρεάδη.

Όπως τόνισε στην ομιλία του ο κ. Στρατής Ανδρεάδης, η Εμπορική Τράπεζα απέβλεπε ιδιαίτερα στην ενίσχυση των μικρών επιχειρήσεων και των βιοτεχνιών, οι οποίες θεωρούνταν να καταλαμβάνουν σημαντικό τομέα στον οικονομικό κορμό του Έθνους μας και η ίδρυση του Καταστήματος Δάφνης, μια περιοχή στην οποία ακμάζουν βιοτεχνίες και μικρές ή μεσαίες επιχειρήσεις, έρχεται να προσεπικυρώσει την αρχή αυτή της Τράπεζας.

Στα εγκαίνια παρέστη και ο Δήμαρχος Δάφνης Χρήστος Μιχαλόπουλος, ο οποίος εξέφρασε την χαρά όλων για την παρουσία της Εμπορικής Τράπεζας στην Δήμο Δάφνης.

Να σημειώσουμε ότι η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδος ιδρύθηκε το 1907 και υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς ομίλους της χώρας, με σημαντική συμβολή στην ελληνική οικονομία για περισσότερα από εκατό χρόνια.

Από την 28.6.2013, η Εμπορική Τράπεζα της Ελλάδoς Α.Ε δεν υφίσταται ως ξεχωριστή νομική οντότητα, καθώς συγχωνεύθηκε με μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες του ιδιωτικού τομέα στην Ελλάδα την Alpha Bank, από την οποία απορροφήθηκε πλήρως.

Πηγή : αρχείο εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»

wikipedia.org

 

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: