1980 – Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Δήμου Δάφνης πριν από 36 χρόνια !!!

1980 - ΔΑΦΝΗ Πρόγραμμα Εκδηλώσεων_dafninews.wordpress

Όταν ψάχνεις όλο και κάτι χρήσιμο βρίσκεις.

Προσωπικά, απ΄ ότι πιθανόν πολλοί από εσάς θα έχετε αντιληφθεί, με ευχαριστεί να «σπαταλάω» μέρος του ελεύθερου χρόνο μου, ψάχνοντας για στοιχεία του παρελθόντος που αφορούν κυρίως τον Δήμο μας. Στοιχεία τα οποία μοιράζομαι μαζί σας, βάζοντας έτσι ένα πολύ μικρό λιθαράκι στο να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να γνωρίσουν οι νεότεροι την ιστορία του τόπου μας ή για κάποιον που θα θελήσει να ασχοληθεί περισσότερο με αυτή.

Αυτή τη φορά λοιπόν ψάχνοντας ανακάλυψα ξεχασμένο στο αρχείο του υπολογιστή μου, το υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1179-5/2/1980 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΑΦΝΗΣ, το οποίο μου είχε δοθεί από τον αγαπημένο φίλο Δαφνιώτη Ιωάννη Πισιμίση, ο οποίος καθ΄ όλη τη διάρκεια της ζωής του ασχολήθηκε ενεργά με τα κοινά της τοπικής μας κοινωνίας και δυστυχώς έφυγε πρόσφατα από κοντά μας.

Όπως διαβάζουμε στο Πρόγραμμα, ο Δήμος Δάφνης σε συνεργασία με το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου, διοργάνωσε τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο 1980, τις παρακάτω εκδηλώσεις :

Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 1980 :  Διάλεξη του λαογράφου κ. Αλ. Πουλιανού με θέμα «Η ταυτότητα του Έλληνα» (αίθουσα διαλέξεων Δήμου Δάφνης – 3ος όροφος)

Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 1980 (ώρα 3.00 – 5.00 μ.μ.) : Αποκριάτικος χορός μικρών παιδικών στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 1980 (ώρα 7.00 μ.μ.) : διάλεξη του Δήμαρχου Υμηττού κ. Αν. Λεντάκη με θέμα «Η εξέλιξη του θεσμού της οικογένειας. Η μορφή της οικογένειας σήμερα» (αίθουσα διαλέξεων Δήμου Δάφνης – 3ος όροφος)

Τετάρτη 12 Μαρτίου 1980 (ώρα 7.00 μ.μ.) : Διάλεξη του Δικηγόρου κ. Κατσαχνιά με θέμα «Ο Αστικός Κώδικας και η θέση της γυναίκας σήμερα» (αίθουσα διαλέξεων Δήμου Δάφνης – 3ος όροφος)

Τρίτη 25 Μαρτίου 1980 (ώρα 11.30 π.μ.) : Δημοτικοί χοροί του τόπου μας από το Παιδικό Δημοτικό χορευτικό συγκρότημα στην κεντρική πλατεία της Δάφνης.

Αγαπητοί μου αναγνώστες. Οι περισσότεροι από εμάς διαθέτουμε στοιχεία (έγγραφα, φωτογραφίες, προσωπικές μαρτυρίες κλπ.). που συνθέτουν την ιστορία του τόπου μας. Είναι κρίμα αυτά τα στοιχεία να μένουν αραχνιασμένα στα συρτάρια και κάποια στιγμή να χάνονται. Ας τα βγάλουμε από τα συρτάρια και ας τα μοιραστούμε μεταξύ μας.

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: