Α ρε Μιχαλόπουλε …..

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣΜεταξύ των θεμάτων ημερήσιας διάταξης που συζητήθηκαν κατά την συνεδρίαση του συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης  του Δήμου Δάφνης Υμηττού, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016, ήταν και το αίτημα της Μορφωτικής και Πολιτιστικής Κίνησης Δάφνης για μετονομασία της οδού Αλεξάνδρας σε οδό ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.

Ομόφωνα αποφασίσθηκε από τους παρευρισκομένους (απουσίαζαν οι κ.κ. Κ. Κόκκοτας,  Στ. Μητροθανάσης, Δημ. Δέδες και η κα Χρ. Πούλου) η συζήτηση του θέματος στην επόμενη συνεδρίαση του Συμβουλίου.

Το εν λόγω αίτημα καθώς και η τοποθέτηση προτομής του αείμνηστου Δήμαρχου Χρήστου Μιχαλόπουλου στο Μιχαλοπούλειο Ίδρυμα – Α΄ΚΑΠΗ Δάφνης (Βύρωνος και Αλεξάνδρας), το οποίο δημιούργησε με στόχο να στεγάσει τους άπορους δημότες και σήμερα στεγάζει το Α΄ ΚΑΠΗ Δάφνης, ή σε άλλο κεντρικό σημείο του Δήμου, προτάθηκαν και έγιναν με χειροκροτήματα δεκτά από όλους τους παρευρισκόμενους στην εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Οργανισμός Πολιτισμού – Αθλητισμού Δάφνης Υμηττού και η Μορφωτική και Πολιτιστική κίνηση Δάφνης στις 29 Φεβρουαρίου 2016 στο Μιχαλοπούλειο Ίδρυμα – Α΄ ΚΑΠΗ Δάφνης, με αφορμή την συμπλήρωση των 16 χρόνων από τον θάνατο του αείμνηστου Δήμαρχου Δάφνης ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2016. Μιχαλοπούλειο Ίδρυμα Δάφνης – Α΄ΚΑΠΗ Δάφνης (Βύρωνος και Αλεξάνδρας). ΕΚΔΗΛΩΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ.

Η Μορφωτική και Πολιτιστική Κίνηση Δάφνης έπραξε τα δέοντα. Αναμένουμε ανάλογο ενδιαφέρον και από τον Δήμο Δάφνης Υμηττού για τον Άνθρωπο που τον ψήφιζαν για 35 περίπου συνεχή χρόνια με κλειστά μάτια ακόμα και οι πέτρες.

Πρωτοεκλέχθηκε Δήμαρχος Δάφνης το 1954 και διατήρησε το αξίωμα αυτό μέχρι το 1967, οπότε η δικτατορία τον συνέλαβε και τον εκτόπισε στη Γυάρο μέχρι το 1969.

Η πτώση της χούντας όμως τον βρήκε έτοιμο να αναλάβει και πάλι δράση.

Έτσι, στις δημοτικές εκλογές της 30ης Μαρτίου 1975, ηγήθηκε του συνδυασμού «ΕΝΩΜΕΝΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ» και οι Δημότες του ξαναέδωσαν τη θέση του Δημάρχου, θέση την οποία διατήρησε μέχρι το 1989, καταφέρνοντας όλα αυτά τα χρόνια να μετατρέψει το παλιό Κατσιπόδι στον σύγχρονο Δήμο Δάφνης.

Διαβάστε την απόφαση.

Σχολιάστε

1 σχόλιο

  1. Μετονομασία οδού του Δήμου Δάφνης σε ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΥ | Νέα & Ειδήσεις Δήμου Δάφνης Υμηττού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: