Ανάπλαση παιδικού σταθμού (πρώην ΠΙΚΠΑ) Δήμου Δάφνης Υμηττού

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Δρομολογήθηκε από την  Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, και τον Δήμαρχο Δάφνης – Υμηττού, Μιχάλη Σταυριανουδάκη το έργο με αντικείμενο την «Ανακατασκευή παιδικού σταθμού (πρώην ΠΙΚΠΑ)» που βρίσκεται στην Πλατεία Τσαλαγανίδη, συνολικής δαπάνης 1.660.000 ευρώ με ΦΠΑ.

Η χρηματοδότηση προέρχεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής για ποσό που ανέρχεται σε 1.600.000 ευρώ, ενώ στον προϋπολογισμό του Δήμου Δάφνης – Υμηττού αντιστοιχεί δαπάνη ύψους 60.000 ευρώ.

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις για την ανακατασκευή του υφιστάμενου διώροφου με υπόγειο κτιρίου και την μικρής κλίμακας προσθήκη κατ΄επέκταση αυτού και στους δύο ορόφους. Συγκεκριμένα, θα εκτελεσθούν εργασίες στους εσωτερικούς χώρους του Παιδικού Σταθμού για την αλλαγή των δαπέδων, θυρών, παραθύρων, ειδών υγιεινής, θα γίνει τοποθέτηση διπλών τζαμιών και αναβάθμιση των ηλεκτρικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, της κεντρικής θέρμανσης και του κλιματισμού. Ακολούθως, θα πραγματοποιηθεί μικρή προσθήκη κατ΄επέκταση και ύψος στη νοτιοδυτική πλευρά του κτιρίου, καθώς και τοποθέτηση ανελκυστήρα και ράμπας ΑΜΕΑ, απαραίτητων για τη λειτουργία του σταθμού. Το κτίριο θα βαφτεί εξωτερικά και θα γίνουν όλες οι αναγκαίες εργασίες στον αύλειο χώρο και την παιδική χαρά.

Το έργο θα δημοπρατηθεί και θα εκτελεστεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Υπενθυμίζουμε ότι το κτίριο του Παιδικού Σταθμού (πρώην ΠΙΚΠΑ) έχει ανεγερθεί στις αρχές της δεκαετίας του 1960. Το 1985 εκδόθηκε από την Πολεοδομία Αθηνών, μετά από αίτηση του ΠΙΚΠΑ, οικοδομική άδεια για την εγκατάσταση βρεφονηπιακού σταθμού Άνω Δάφνης και κτίριο Νηπιαγωγείου ΠΙΚΠΑ. Το 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Δάφνης, προσβλέποντας στην ανέγερση νέου δημαρχείου στο χώρο που στεγάζεται το πρώην ΠΙΚΠΑ και την κατασκευή γκαράζ στην πλατεία Τσαλαγανίδη, προχώρησε σε τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου της πλατείας χαρακτηρίζοντάς την σε χώρο κοινόχρηστης πλατείας με δυνατότητα κατασκευής υπόγειου γκαράζ. Έργο το οποίο δεν προχώρησε μετά την έντονη αντίδραση των κατοίκων.

 

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: