Καταγγελία ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 3ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΥΜΗΤΤΟΥ

3%ce%bf-%ce%b4%cf%83-%cf%85%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%84%ce%bf%cf%85Δημοσιεύουμε Καταγγελία που λάβαμε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Υμηττού, η οποία έχει αναρτηθεί και στην σελίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων στο fb (https://www.facebook.com/3odimotikoymittou/?pnref=story).

_____________________________________________

13/1/2017

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ

3ΟΥ ΔΣ ΥΜΗΤΤΟΥ – ΔΑΦΝΗΣ

Οι προσπάθειες του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων καθώς και της διευθύντριας του σχολείου μας να πείσουμε τον Δήμο Δάφνης – Υμηττού να αναλάβει τις ευθύνες του προς το σχολείο μας, μένουν άκαρπες. Ο Δήμος Δάφνης – Υμηττού εμπαίζει χρόνια τώρα όλη τη σχολική μας κοινότητα και αρνείται πεισματικά και προκλητικά να συντηρεί ως οφείλει το σχολικό κτίριο. Επιπλέον δεν αντιμετωπίζει όπως αρμόζει το στεγαστικό πρόβλημα που υπάρχει. Οι περσινές ψευτοεπισκευές ήταν στάχτη στα μάτια μας και ο Δήμος συνεχίζει να μας αντιμετωπίζει σαν δημότες 2ης κατηγορίας. ΩΣ ΕΔΩ.

ΖΗΤΑΜΕ:

 1. Άμεση λύση του στεγαστικού: 1 τμήμα του 3ου ΔΣ Υμηττού στεγάζεται στο παλιό κυλικείο (4μ x 4μ) ενώ 2 κοινόχρηστες αίθουσες χρησιμοποιούνται απ’ το 9ο ΔΣ Ηλιούπολης (με το οποίο συστεγαζόμαστε) ως αίθουσες διδασκαλίας.

 2. Αντικατάσταση της απαρχαιωμένης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης καθώς συμβαίνουν συνεχώς διακοπές ρεύματος κατά τη διάρκεια της μέρας με αποτέλεσμα να μένει όλο το σχολείο ή τμήματα αυτού χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

 3. Αντικατάσταση των εξωτερικών προαύλιων δαπέδων σε όλα τα επίπεδα: Στο 4ο επίπεδο το δάπεδο αποτελείται από άσφαλτο κατεστραμμένη και επικίνδυνη ενώ σε όλα τα υπόλοιπα υπάρχουν μωσαϊκά ολισθηρά και εξίσου φθαρμένα (συμπεριλαμβανομένων και των προαυλίων στα οποία τα παιδιά κάνουν το μάθημα της γυμναστικής). Είναι δε περιττά τα λόγια για την άθλια κατάσταση του υποτιθέμενου γηπέδου βόλεϊ.

 4. Ανεπαρκής θέρμανση λόγω παλαιότητας και ελλιπούς συντήρησης του συστήματος.

 5. Τουαλέτες στο 4ο επίπεδο: Άμεση ανακαίνιση καθώς κατασκευάστηκαν δεκαετίες πριν, όταν θεμελιώθηκε το κτίριο.

 6. Εγκατάσταση γραμμών Internet σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας.

 7. Φθορά μωσαϊκών μέσα στις τάξεις.

 8. Ακάλυπτες λάμπες και εκτεθειμένες πρίζες.

 9. Κουπαστές και κάγκελα με στήριξη που δημιουργεί οξεία γωνία προς το εσωτερικό των προαυλίων και σε ύψος που μπορεί να προκαλέσει τραυματισμό μαθητών.

 10. Αντικατάσταση κουφωμάτων λόγω παλαιότητας και ανεπαρκούς μόνωσης (η οποία είναι υψίστης σημασίας λόγω της γεωγραφικής θέσης του σχολείου).

 11. Να απομακρυνθούν οι τσιμεντένιες και αστήρικτες ζαρντινιέρες που βρίσκονται στον χώρο υποδοχής και να τοποθετηθούν προστατευτικά κάγκελα στη θέση τους.

 12. Απουσία εξωτερικού φωτισμού

 13. Ελαιοχρωματισμοί: Το κτίριο έχει να βαφτεί πάνω από 15 χρόνια εσωτερικά – εξωτερικά ενώ πέρσι βάφτηκαν μόνο το ανοιχτό αμφιθέατρο και τοπικά τα σημεία στα οποία έγιναν μικροεπισκευές.

Αυτά είναι τα σχολεία που ονειρεύεται ο Δήμος μας; Ποια η παρουσία του Δήμου τόσα χρόνια; Μόνο δικαιολογίες και κωλυσιεργία. Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Ζητάμε αυτό που δικαιούμαστε. ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

3%ce%bf-%ce%b4%cf%83-%cf%85%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%84%ce%bf%cf%85

3%ce%bf-%ce%b4%cf%83-%cf%85%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%84%ce%bf%cf%85_13%ce%bf-%ce%b4%cf%83-%cf%85%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%84%ce%bf%cf%85_23%ce%bf-%ce%b4%cf%83-%cf%85%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%84%ce%bf%cf%85_33%ce%bf-%ce%b4%cf%83-%cf%85%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%84%ce%bf%cf%85_43%ce%bf-%ce%b4%cf%83-%cf%85%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%84%ce%bf%cf%85_53%ce%bf-%ce%b4%cf%83-%cf%85%ce%bc%ce%b7%cf%84%cf%84%ce%bf%cf%85_6

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: