Συγχώνευση των Δ.Ο.Υ. Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου

doyΣυγχώνευση των ΔΟΥ Αγίου Δημητρίου και Παλαιού Φαλήρου, προβλέπεται μεταξύ άλλων, στο σχέδιο αναδιάρθρωσης των φορολογικών υπηρεσιών που εκπόνησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).Με το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων των Δ.Ο.Υ. της χώρας, ο συνολικός αριθμός τους θα μειωθεί από 115 σε 97, ενώ ο αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις καταργούμενες και συγχωνευόμενες Δ.Ο.Υ. θα περιοριστεί κατά 289 άτομα, από 1.957 σε 1.668. Από την εφαρμογή του σχεδίου εκτιμάται ότι θα προκύψει εξοικονόμηση δαπανών για την καταβολή μισθωμάτων ύψους 185.000 μηνιαίως ή 2,22 εκατ. ευρώ ετησίως.

Σύμφωνα με το σχέδιο αναδιάρθρωσης, προβλέπεται και η συγχώνευση των ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου σε μια νέα ενιαία ΔΟΥ με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού στις 2 αυτές υπηρεσίες από τα 65 στα 60 άτομα.

Ολόκληρο το σχέδιο αναδιάρθρωσης προβλέπει τις παρακάτω συγχωνεύσεις, καταργήσεις :

1. Κατάργηση της ΔΟΥ ΣΤ’ Αθηνών με απορρόφησή της από την ΔΟΥ Α’ Αθηνών. Ο αριθμός των υπηρετούντων και στις 2 ΔΟΥ θα μειωθεί κατά 17 άτομα, από 132 σε 115.

2. Κατάργηση της ΔΟΥ Κορωπίου με απορρόφησή της από την ΔΟΥ Παλλήνης. Ο αριθμός των υπαλλήλων των 2 ΔΟΥ θα μειωθεί κατά 19 άτομα, από 119 σε 100.

3. Κατάργηση των ΔΟΥ Μοσχάτου και Νέας Σμύρνης και μεταφορά τους στη ΔΟΥ Καλλιθέας. Από το προσωπικό των 120 υπαλλήλων που υπηρετούν και στις 3 ΔΟΥ (69 στην Καλλιθέα, 24 στο Μοσχάτο και 27 στη Νέα Σμύρνη) προβλέπεται να συνεχίσουν να απασχολούνται στη νέα ενιαία ΔΟΥ 100 άτομα. Δηλαδή, οι υπηρετούντες και στις 3 ΔΟΥ θα μειωθούν κατά 20.

4. Κατάργηση της ΔΟΥ Νέου Ηρακλείου με απορρόφησή της από την ΔΟΥ Νέας Ιωνίας. Από τα 123 άτομα που υπηρετούν στις 2 ΔΟΥ θα συνεχίσουν να απασχολούνται στην απορροφούσα ΔΟΥ 110 άτομα. Δηλαδή ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις 2 ΔΟΥ θα μειωθεί κατά 13 άτομα.

5. Κατάργηση της ΔΟΥ Δ’ Πειραιά με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Ε’ Πειραιά. Από τους 112 υπαλλήλους που εργάζονται στις 2 ΔΟΥ θα παραμείνουν στην απορροφούσα ΔΟΥ 98. Ο αριθμός του προσωπικού που υπηρετεί στις 2 ΔΟΥ θα μειωθεί δηλαδή κατά 14 άτομα.

6. Κατάργηση της ΔΟΥ Β’ Λάρισας με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Α’ Λάρισας. Ο αριθμός των υπηρετούντων και στις 2 ΔΟΥ της Λάρισας θα μειωθεί κατά 33 άτομα, από 188 σε 155.

7. Κατάργηση της ΔΟΥ Χαλανδρίου με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Χολαργού. Από τα 128 άτομα που υπηρετούν και στις 2 ΔΟΥ θα παραμείνουν στην απορροφούσα ΔΟΥ 105 άτομα. Δηλαδή, ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων τους θα μειωθεί κατά 23 άτομα.

8. Κατάργηση της ΔΟΥ Γ’ Πειραιά με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Α’ Πειραιά. Το προσωπικό που υπηρετεί στις 2 ΔΟΥ θα μειωθεί από 106 σε 90 άτομα, δηλαδή θα περιοριστεί κατά 16 άτομα.

9. Κατάργηση της ΔΟΥ ΣΤ’ Θεσσαλονίκης με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Δ’ Θεσσαλονίκης. Ο συνολικός αριθμός των υπαλλήλων που υπηρετούν στις 2 ΔΟΥ της συμπρωτεύουσας θα μειωθεί κατά 32 άτομα, από 162 σε 130.

10. Κατάργηση της ΔΟΥ Α’ Θεσσαλονίκης με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Ε’ Θεσσαλονίκης. Ο αριθμός των υπηρετούντων και στις 2 ΔΟΥ θα μειωθεί κατά 40 άτομα, από 190 σε 150.

11. Κατάργηση της ΔΟΥ Γ’ Πατρών με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Α’ Πατρών. Το προσωπικό των 2 ΔΟΥ θα μειωθεί από 150 σε 125 άτομα, δηλαδή θα περιοριστεί κατά 25 υπαλλήλους.

12. Κατάργηση της ΔΟΥ Αχαρνών με απορρόφησή της από τη ΔΟΥ Αγίων Αναργύρων. Ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων στις 2 ΔΟΥ θα περιοριστεί από τα 117 στα 100 άτομα, δηλαδή θα μειωθεί κατά 17 υπαλλήλους.

13. Συγχώνευση των ΔΟΥ Παλαιού Φαλήρου και Αγίου Δημητρίου σε μια νέα ενιαία ΔΟΥ με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού που υπηρετεί στις 2 αυτές υπηρεσίες από τα 65 στα 60 άτομα.

14. Συγχώνευση των ΔΟΥ ΙΔ’ Αθηνών και Γαλατσίου σε μια νέα ενιαία ΔΟΥ με διατήρηση του αριθμού των υπαλλήλων που υπηρετούν και στις 2 υπηρεσίες στα 60 άτομα.

15. Συγχώνευση των ΔΟΥ Καλαμαριάς και Η’ Θεσσαλονίκης σε μια νέα ενιαία ΔΟΥ με ταυτόχρονη μείωση του προσωπικού τους κατά 15 άτομα, από τα 95 στα 80.

16. Συγχώνευση των ΔΟΥ Αιγάλεω, Α’ Περιστερίου και Β’ Περιστερίου σε μία νέα ενιαία ΔΟΥ με διατήρηση του αριθμού των υπαλλήλων στους 90.

Πηγή στοιχείων : εφημερίδα ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

 

Προηγούμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: