ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΟΡΩΠΙ

«Ταβέρνα Το Κορωπί». 

Μια ψησταριά-χρονοκάψουλα που σου προσφέρει ένα ταξίδι στην παλιά Αθήνα και αναγκάζει τις παρέες ν’ ανοίγουν την καρδιά τους πάνω από παϊδάκια με τη συνοδεία άφθονου κρασιού.

Ο κύριος Πέτρος μαζί με τον αδελφό του Μήτσο, άνοιξαν την ταβέρνα Το Κορωπί στη Δάφνη (πλησίον της Γυμναστικής Ακαδημίας) πριν από 67 περίπου χρόνια.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΟΡΩΠΙ 2

Μια τζαμαρία κι από μέσα τα λαδοπράσινα τραπέζια, το τζουκ μποξ, η παλιά ζυγαριά, το ξύλινο ψυγείο, τα βαρέλια, οι τοίχοι με την κίτρινη λαδομπογιά.

Σκίτσα μπεκρήδων και ποιήματα για μπεκρήδες και παλιές φωτογραφίες στους τοίχους. Σκόρδα κρεμαστά.

Πίσω από το ψυγείο το στρογγυλό χασαποτράπεζο και δίπλα η εστία, οι φωτιές.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΟΡΩΠΙ 3

Οι επιλογές είναι κάπως απλές αλλά πεντανόστιμες. Αρνίσια Παϊδάκια, χοιρινή, λουκάνικο, τζατζίκι, τηγανητές πατάτες, ελιές, φέτα, κεφαλοτύρι, σαλάτα λάχανο, σαλάτα ντομάτα, ψητές πιπεριές. Οι πατάτες τηγανίζονταν στη φωτιά απ’ τα ξύλα και αυτό ήταν υπεραξία στη γεύση, ενώ το να παρακολουθεί κανείς τη διαδικασία να  κόβει στοργικά τα παϊδάκια και να τα βάζει στη σχάρα ο κ. Πέτρος, θα έπρεπε να δίνει το μισό του βιος.

Σε αλκοόλ, άφθονο λευκό κρασί από το Κορωπί, μπίρα και αναψυκτικά.

ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΟΡΩΠΙ 1

Δυο αδέρφια από το Κορωπί κρατούσαν την ταβέρνα, ο ένας ήταν χήρος και κουφός από το ένα αυτί, ο άλλος είχε τη γυναίκα του αλλά είχε και κλειστό το ένα μάτι. Στο μικρό κήπο πίσω το καλοκαίρι σ’ έπνιγαν οι ορτανσίες και τα κουνούπια που έβρισκαν φωλιές στη βαριά κληματαριά.

Το Κορωπί βρίσκεται στην οδό Αρτέμωνος 122 στην Δάφνη. «Όχι», θα σκεφτούν κάποιοι «τι θέλετε και τις λέτε τις διευθύνσεις και τα καίτε τα μαγαζιά;» Ένας μεγάλος και καλοδιατηρημένος μύθος είναι ότι τα Μέσα καταστρέφουν μαγαζιά, τόπους, κορμιά και μαχαίρια. Η αλήθεια δεν είναι ακριβώς αυτή. Ένα καλό μαγαζί χαλάει μόνο όταν το αποφασίζει ο ιδιοκτήτης του. Και το Κορωπί  400 χρόνια να υπάρχει ακόμα, το ίδιο καλό θα είναι.

 

Κείμενα : popaganda.gr

Φωτογραφίες : popaganda.gr

dafninews.wordpress.com (7/2018)