Δάφνη Υμηττός. Συνοχή στις δημοτικές ομάδες κατά την διαδικασία εκλογής εκπροσώπων για την ΠΕΔΑ

Εκλέχτηκαν, μετά από μυστική ψηφοφορία, τα μέλη που θα εκπροσωπήσουν το Δήμο Δάφνης Υμηττού στη συνέλευση της ΠΕΔΑ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων Αττικής).

Το Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου Δήμου συνεδρίασε την 30η Οκτωβρίου 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 21.30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο κτίριο του πρώην δημαρχείου Υμηττού με πρώτο θέμα την εκλογή αντιπροσώπων.

Η διαδικασία όριζε ότι οι υποψηφιότητες έπρεπε να έχουν κατατεθεί 2 ώρες το αργότερο πριν την έναρξη του δημοτικού συμβουλίου ώστε να υπάρχει επαρκής χρόνος να ετοιμαστούν τα ψηφοδέλτια στα οποία μπορούσαν να είναι υποψήφιοι έως 3 δημοτικοί σύμβουλοι.

Εκτός από τον δήμαρχο κ. Αν. Μπινίσκο που μετέχει αυτοδίκαια στη συνέλευση της ΠΕΔΑ, η εκλογική διαδικασία ανέδειξε τους παρακάτω εκπροσώπους:

Από την δημοτική παράταξη
«Η πόλη μας ενώνει Δάφνη- Υμηττός» όπως αυτή διαμορφώθηκε κατόπιν της σύμπραξης της με

την παράταξη  «Δάφνη/Υμηττός 2023- Το Μέλλον Σήμερα»  &  την παράταξη «Δάφνη/Υμηττός μαζί»,

τακτικό μέλος εκλέχθηκε η μόνη υποψήφια, προερχόμενη από το ψηφοδέλτιο του Δημάρχου, κα Βογιατζόγλου Αργυρούλα      όπου και συγκέντρωσε το σύνολο των ψήφων των παρατάξεων που συνθέτουν την δημοτική ομάδα του δημάρχου.

Από την δημοτική παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης
«Δάφνη Υμηττός ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ»,

τακτικό μέλος εκλέχθηκε ο επικεφαλής της κο Γιώργος Δαουλάρης όπου συγκέντρωσε το σύνολο των ψήφων της παράταξής του και μια επιπλέον ψήφο η οποία προήλθε από τον ανεξάρτητο δημοτικό σύμβουλο και  πρώην δήμαρχο Υμηττού, κο Αργιανά Δημήτρη.

Δημήτρης Αργιανάς

Ο κος Αργιανάς όπου στις τελευταίες δημοτικές εκλογές εκλέχθηκε σύμβουλος με το ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «Δάφνη/Υμηττός μαζί» του κου Γιαννακούρα Δημήτρη μετά τη διαφωνία για τη σύμπραξη του τελευταίου, στη παράταξη της διοίκησης παραμένει ως ανεξάρτητος σύμβουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ο κο Αργιανάς είχε αρχικά συμφωνήσει με τη δημοτική ομάδα του κο Δαουλάρη να είναι ο ίδιος υποψήφιος για τη ΠΕΔΑ  το οποίο τελικά δεν προχώρησε αφού η εγκύκλιος εκλογής εκπροσώπων για την ΠΕΔΑ δεν επιτρέπει σε ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους να θέτουν υποψηφιότητα.

Υποψήφιοι υπήρξαν και από τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, όπου οι υποψήφιοι για την ΠΕΔΑ έλαβαν ακριβώς τις ψήφους των αντίστοιχων δημοτικών συμβούλων που τις απαρτίζουν. Ενώ υπήρξαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια που προφανώς προέρχονται από δύο ακόμα παρατάξεις που εκπροσωπούνται από μία έδρα και που δεν θέσανε υποψηφιότητα σε αυτή τη διαδικασία.

Πηγή : notosvoice.gr

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: