Επιστολή συμπολίτη μας για την μη τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου στον Δήμο Δάφνης Υμηττού

Ακολουθεί επιστολή – αναφορά που έστειλε πολίτης του Δήμου Δάφνης Υμηττού, στον Δήμαρχο κ. Αν. Μπινίσκο, και κοινοποίησε σε λογαριασμούς δημοτικών παρατάξεως καθώς και σε τοπικούς ειδησεογραφικούς λογαριασμούς των Social media, με αφορμή δημοτικούς υπαλλήλους που παραβιάζουν εν ώρα εργασίας τον αντικαπνιστικό νόμο, στα γραφεία εξυπηρέτησης πολιτών του Δήμου Δάφνης Υμηττού.


“Κύριε Δήμαρχε Δάφνης-Υμηττού,

σε σημερινή (6/11/2019) επίσκεψη μου στο Δημαρχείο Δάφνης Υμηττού διαπίστωσα με την όραση και την όσφρηση μου ότι η τήρηση της απαγόρευσης του καπνίσματος από τους εργαζόμενους στο Δήμο και η επιβολή του αντίστοιχου νόμου είναι πράξεις άγνωστες για τα γραφεία του Δήμου μας.

Σε δύο γραφεία στα οποία χρειάστηκε να εισέλθω για να εξυπηρετηθώ συνάντησα δύο διαφορετικούς εργαζόμενους να καπνίζουν, οι οποίοι και το έσβησαν μόλις τους το ζήτησα.

Στο ένα δε γραφείο “κοσμείται” από αφίσα με τίτλο:

Είναι επιλογή σου αν θα καπνίσεις όχι όμως και αν θα καπνίσω εγώ.

Το συγκεκριμένο σύνθημα έχει χρησιμοποιηθεί και για αντικαπνιστική καμπάνια αλλά δεν μου φάνηκε αντι-καπνιστικής προτροπής η χρήση του όταν στο ίδιο γραφείο υπήρχε αναμμένο τσιγάρο.

Δεν θα αναφερθώ στους λόγους για τους οποίους δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό γιατί το θεωρώ αυτονόητο.

Θεωρώ εξοργιστικό την στιγμή που υποτίθεται ότι γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια για την τήρηση της απαγόρευσης καπνίσματος και την στιγμή που παλεύουμε να σταματήσουμε το κάπνισμα μέσα σε:

  • σχολεία (ναι, ναι, στο 1ο/2ο Δημοτικό σχολείο συμβαίνει σίγουρα την ώρα που τα παιδιά παρουσιάζουν παραστάσεις στο προαύλιο και τα αποτσίγαρα να καταλήγουν στο τσιμέντο),
  • παιδότοπους (ναι,ναι, στους υποτιθέμενους εξωτερικούς χώρους οι οποίοι είναι κλειστοί με τέντα από όλες τις πλευρές και τα παιδιά είναι στην αγκαλιά των γονιών όταν βαριούνται το παιχνίδι),
  • παιδικές χαρές (εννοείται, ανοιχτός χώρος είναι, με το ένα χέρι το τσιγάρο και με το άλλο η κούνια, τι σημασία έχει που τόσα παιδιά γίνονται θεατές, εξοικειώνονται και στο τέλος καταλήγουν να παίζουν με χαλικάκια και γόπες στο κουβαδάκι τους, παιδική χαρά Πέτρου και Παύλου)

και να παρατηρούνται τέτοια φαινόμενα ακόμα και εντός των υπηρεσιών του Δήμου μας.

Παρακαλώ για τις άμεσες ενέργειες σας.

Κεσανόπουλος Αλέξανδρος”

 

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: