ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ : Τελικά τα «δακτυλίδια» δίνονται σετάκι με τις κακές νοοτροπίες

Σύμφωνα με ενημέρωση της δημοτικής παράταξης «ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΚΙΝΗΣΗ Δάφνης Υμηττού», η συνεδρίαση της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου του Δημοτικού Συμβουλίου Δάφνης Υμηττού, απέδειξε περίτρανα πως το πνεύμα που διακατέχει τη διοίκηση του Δήμου είναι «αποφασίζομεν και διατάσσομεν», αντίθετα σε νόμο, διαφάνεια, διάλογο, λογική και ηθική και όχι για να υπηρετούν το κοινό καλό.  Και όπως επίσης σημειώνει, Τελικά, τα «δακτυλίδια» δίνονται σετάκι με τις κακές νοοτροπίες….

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ορίστηκε για μία ακόμη φορά στις 9.00 μ.μ. και τελείωσε λίγο πριν τη 1.00 π.μ.

Μπορεί η αντιπολίτευση να μην έχει ούτε έμμισθες θέσεις, ούτε απαλλαγή από την εργασία της, ούτε γραμματειακή και υλικοτεχνική υποστήριξη, ούτε τους υπαλλήλους stand by, ούτε καν να της χορηγούνται από τη Δημοτική Αρχή τα στοιχεία που ζητάει για να επιτελέσει τον ρόλο της, όμως, είναι πολύ πιο ενημερωμένη και προετοιμασμένη από Δημάρχους, Αντιδημάρχους, Προέδρους και λοιπά αξιώματα, σεβόμενη τους συμπολίτες της που την εμπιστεύτηκαν.

Η Ημερήσια Διάταξη της συνεδρίασης περιελάμβανε 17 θέματα, στην πλειοψηφία των οποίων, σύμφωνα με την ενημέρωση της δημοτικής παράταξης, επισημάνθηκαν σοβαρές ελλείψεις και νομικές ασάφειες.

Στις ερωτήσεις και διευκρινίσεις που  ζητήθηκαν δεν μπόρεσαν να δώσουν απαντήσεις ούτε οι εισηγητές των θεμάτων, ούτε οι αρμόδιοι αντιδήμαρχοι, ούτε ο δήμαρχος.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που παρά το προχωρημένο της ώρας, αφού το Συμβούλιο ξεκινά σταθερά μετά τις 9.00 τη νύχτα, ο Δήμαρχος κος Μπινίσκος ζητούσε από τη γραμματεία του Συμβουλίου να επικοινωνήσει με τους υπηρεσιακούς συνεργάτες του Δήμου να τον ενημερώσουν πως να προχωρήσει.

Εντοπίστηκαν ζητήματα νομιμότητας στην πλειοψηφία των εισηγούμενων θεμάτων, με αποτέλεσμα 4 από αυτά (σχεδόν το ¼ των θεμάτων) να αποσυρθούν, ενώ κάποια άλλα ψηφίσθηκαν με επιφυλάξεις!

Τραγελαφικές εισηγήσεις, όπως επιτροπή κληρώσεως που κληρώνει τον εαυτό της, αλλά και επικίνδυνες παρεκτροπές από συμμετοχικές και δημοκρατικές διαδικασίες, όπως ο «ορισμός» μελών σε επιτροπές.

Η ενημέρωση της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΚΙΝΗΣΗ κάνει επίσης λόγο για μη σεβασμό στις τοποθετήσεις  των επικεφαλής και δημοτικών συμβούλων της αντιπολίτευσης στα σοβαρά προβλήματα της πόλης, στηλιτεύοντας το πνεύμα αδιαφορίας ή της ειρωνείας που έχουν επιλέξει να υιοθετούν οι «έμμισθοι άρχοντες» της πόλης, οι οποίοι είτε ασχολούνται με τα κινητά τους είτε θεωρούν ότι η ειρωνεία είναι απάντηση.

Αναφέρεται ακόμα και στην μεθοδευμένη λογική πίεσης και αφαίρεσης του λόγου λόγω υπέρβασης χρόνου στο δημοτικό σύμβουλο της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, τον γιατρό κο Νίκο Μπουρνελέ, όταν στη τοποθέτησή του αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα προβλήματα με οδούς και αριθμούς.  Προβλήματα τα οποία αφορούν στην ασφάλεια όλων των πολιτών από καθιζήσεις σε κυβολιθόστρωτες  επιφάνειες οδοστρωμάτων και την ύπαρξη «μαιευτηρίων», όπως τα αποκάλεσε, ποντικιών στη προσπάθεια του να δώσει έμφαση στο έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές από την έλλειψη καθαριότητας  που παίρνει επικίνδυνες διαστάσεις για την ασφάλεια και υγεία των πολιτών σε συγκεκριμένες περιοχές της περιφέρειας Δήμου.

Τέλος καλεί όλους τους συμπολίτες μας να παραμένουν ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΙ.

Ολόκληρη την ενημέρωση μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: