Άνθρωποι και Σκουπίδια σαν να έγιναν ένα στον Δήμο Δάφνης-Υμηττού. Notos Voice

Με αυτό το τρόπο πολίτης μη δεχόμενος την απίστευτη κατάσταση με τα σκουπίδια στην γειτονιά του έστειλε το δικό του μήνυμα στο δήμαρχο Δάφνης Υμηττού

Με έντονο τρόπο απευθύνεται προς τη διοίκηση του δήμου η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ, κα Όλγα Χριστινάκη για το τρόπο που χειρίστηκε το θέμα αστέγων του δήμου Δάφνης Υμηττού όλες αυτές τις ημέρες.

Συγκεκριμένα η δημοτική παράταξη της κας Ολ. Χριστινάκη κρατώντας χαμηλούς τόνους και παρά του ότι δεν έχει ως συνδυασμός της αντιπολίτευσης καμία διοικητική αρμοδιότητα, προσπάθησε κατά τη διάρκεια των εορταστικών ημερών όπου το κρύο υπήρξε μεγάλο, να βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται σε άθλια κατάσταση στους δρόμους και στις πλατείες του δήμου. Στελέχη της δημοτικής παράταξης “Πολίτες σε Κίνηση” προσπάθησαν ακόμα και με νυχτερινές βάρδιες να στηρίξουν, εθελοντικά τις υπηρεσίες του δήμου ώστε να παραμείνουν χώροι ανοικτοί και να φιλοξενήσουν αστέγους τις δύσκολες αυτές νύκτες και ημέρες.

Δυστυχώς όπως φαίνεται τα στελέχη της  διοίκησης του Δήμου αντίθετα με τους συναδέλφους τους της αντιπολίτευσης ενημέρωναν για την όποια δράσης τους στους προσωπικούς social media λογαριασμούς τους την όλη αυτή θετική ενέργεια, όπως φάνηκε από τους χειρισμούς τους τελικά μοναδική του διάθεση κατάληξε να είναι το πολιτικό κέρδος εντυπώσεων, αφού όταν οι αναρτήσεις ολοκληρώνανε το κύκλο τους και μαζευόντουσαν τα ποθητά likes τότε έσβηναν τα φώτα από το χώρο φιλοξενίας και οι έμμισθοι από τους πολίτες υπεύθυνοι της διοίκησης ζητούσαν από τους αστέγους να βγουν εκ νέου στο δρόμο, με την αιτιολογία ότι οι καιρικές συνθήκες είχαν επανέλθει σε πιο ζεστές θερμοκρασίες. Αυτό έγινε και την παραμονή της πρωτοχρονιάς όπου όλοι θυμόμαστε τι καιρικές συνθήκες επικρατούσαν.

Ενδιαφέρουσα είναι και η περίπτωση της ανάρτησης της Α/δημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής κας Θάνου ως η 1η αρμόδια υπεύθυνη για το θέμα, στη προσπάθειά της να απαντήσει στα επικριτικά σχόλια- αναρτήσεις αναφέρει ότι τη παραμονή πρωτοχρονιάς στεκόταν δίπλα στους αστέγους στους υπαίθριους χώρους! Δεν εξηγεί όμως για πιο λόγο έδωσε αυτή, ο δήμαρχος, το σύνολο της διοίκηση της πόλης την εντολή το πρωϊ της ίδιας ημέρας να κλείσει ο χώρος του ΚΑΠΗ και να ζητηθεί από τους λιγοστούς αστέγους να βρεθούν εκ νέου παραμονή πρωτοχρονιάς με τις συγκεκριμένες καιρικές συνθήκες στο δρόμο! Δεν θα ήταν πιο φρόνιμο αντί να μας περιγράφει το πως  στάθηκε δίπλα στον άστεγο δίνοντας ακόμη και το προσωπικό της πάπλωμα για να σκεπαστεί άστεγος να λειτουργούσε ως υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο και να είχε συντονίσει τις υπηρεσίες να παραμένει ανοικτός ο χώρος του ΚΑΠΗ της Δάφνη μέχρι να βρεθεί μια ανθρώπινη λύση για αυτές τις ψυχές;

Το εντυπωσιακό είναι ότι οι άνθρωποι που πήρανε αυτές τις διοικητικές αποφάσεις, να κλείνουν το χώρο φιλοξενίας των αστέγων παραμονή πρωτοχρονιάς, την επόμενη ημέρα αναρτούσαν φωτογραφίες τους από τον Ιερό Ναό που επισκέφτηκαν ως χριστιανοί!

η ανάρτηση του αντιδημάρχου κου Γιαννακούρα το πρωϊ της πρωτοχρονιάς όπου μας ενημερώνει για τη συμμετοχή του δημάρχου και διοίκηση στον Θεία Λειτουργία του Ι.Ναού όπου λίγα μέτρα παρακάτω σε ένα παγκάκι παλεύει να αναπνεύσει ένας εκ των αστέγων που άφησαν το προηγούμενο βράδυ στο δρόμο.

Προφανώς η όλη κατάσταση και ο τρόπος που λειτούργησε η διοίκηση του δήμου εξόργισε την κα Χριστινάκη και προχώρησε στην εξαιρετικά επιθετική ανάρτηση στο προσωπικό Facebook λογαριασμό της:

 

Ένας από τους αστέγους που φιλοξενήθηκε για όσα βράδια άνοιξε ο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου στη Δάφνη και μετά του ζητήθηκε να επιστρέψει στη θέση του. Δηλαδή σε παγκάκι της πλατείας Καλογήρων όπου κοιμάται τους τελευταίους μήνες!

Ντροπή σας!! Ντροπή σας!! Κλείσατε και πάλι τον θερμαινόμενο χώρο και τους πετάξατε όλους στον δρόμο! “Φροντίσατε” να νοσηλευτεί ένας άνθρωπος. Μόνο που το παγκάκι σε κεντρικό σημείο της πόλης μας δεν είναι νοσοκομείο! Τα πράγματά του;;;; Τα φάρμακά του;;; Οι συνταγές του;;; Η ευαισθησία σας;;; facebook.com/olga.christinaki.makraki/posts

Όπως φαίνεται από όσα βρίσκουμε σε αναρτήσεις αναφορές στα social media των πολιτών της περιοχής η κατάσταση στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού είναι στα κόκκινα.

Ο νέος Δήμαρχος παρά την προηγούμενη 5 ετή θητεία του ως Αντιδήμαρχος οικονομικών αναζητά ακόμα τα πατήματά του ως επικεφαλής της διοίκησης και εκτός από το εκρηκτικό θέμα των σκουπιδιών που κυριολεκτικά πνίγουν την πόλη τόσο ο ίδιος όσο και α/ντιδήμαρχοι του προσπαθούν να λύσουν τα ζητήματα πιασμένοι όπως φαίνεται από τα μαλλιά τους. Όσα όλα δείχνουν οι δεκάδες αναφορές αναρτήσεις πολιτών στο δήμο Δάφνης Υμηητού δυστυχώς, άνθρωποι και Σκουπίδια έχουν γίνει ένα!

Εικόνες από τις ημέρες των εορτών στο Δήμο Δάφνης-Υμηττού.

29 Δεκεμβρίου 2019 λίγα μέτρα από πόρτα του Δημαρχείου Δάφνης. Τα σκουπίδια για ημέρες ακούμπησαν στο μπαλκόνι της πολυκατοικίας .
Πλατεία Καλογήρων λίγα μέτρα από τις εισόδους του ΜΕΤΡΟ δίπλα από το άγαλμα του Κολοκοτρώνη που φέρει και κανονικό όνομα της εν λόγω πλατείας.
Άστεγος που ζει εαν μπορούμε να το πούμε και αυτό σε παγκάκι της πλατείας Καλογήρων. Καθημερινά περνάμε από δίπλα του χιλιάδες άνθρωποι με κατεύθυνση την είσοδο του ΜΕΤΡΟ.
Εορταστική περίοδος επί των οδών Κανάρη και Μ, Αλεξάνδρου τα σκουπίδια επί ημέρες δημιουργούν μια αποκρουστική εικόνα σε όσους συνεχίζουν να ψωνίζουν από τα καταστήματα ενός δήμου που κάποτε αποτελούσε ένα από τα πιο εμπορικά κέντρα της Αττικής.
Λεωφόρος Βουλιαγμένη σκουπίδια σε κάθε γωνιά της πόλης τόσα που είναι αδύνατο στους πολίτες να περπατήσουν στα πεζοδρόμια για τα οποία ξοδεύτηκαν εκατομμύρια Ευρώ και σήμερα αποτελούν παγίδες θανάτου.
Σκουπίδια παντού μια ακόμη εικόνα επί των οδών Κανάρη και Ελευθερίου Βενιζέλου.
7 Ιανουαρίου 2020 μια ακόμη εικόνα από την Λεωφόρο Βουλιαγμένης που αναδεικνύει το θέμα της καθαριότητας στο δήμο Δάφνης Υμηττού. Όσοι επισκεφτούν τα καταστήματα που προσπαθούν να μείνουν ανοικτά θα πρέπει για να πλησιάσουν τις λιγοστές φωτεινές βιτρίνες να προσπεράσουν πρώτα τον όγκο των σκουπιδιών που σε κάθε γωνιά κάνουν αισθητή την παρουσία τους.Πηγή άρθρου : notosvoice.gr

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: