Αναπάντητα σημαντικά ερωτήματα για το εκρηκτικό ζήτημα των σκουπιδιών στον Δήμο Δάφνης Υμηττού

Την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2020, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φωτεινή», κος Γιώργος Δαουλάρης μαζί με τον Δημοτικό Σύμβουλο κο Νίκο Ντίνο, επισκέφτηκαν τόσο τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας στο χώρο του γκαράζ των απορριμματοφόρων όσο και τον Δήμαρχο στο γραφείο του στο Δημαρχείο της Δάφνης, για ενημέρωση σχετικά με το θέμα της αποκομιδής των απορριμμάτων που ταλαιπωρεί τον Δήμο Δάφνης Υμηττού και πήρε ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις κατά την διάρκεια των εορτών.

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η ανεξάρτητη δημοτική συμμαχία πολιτών Δάφνη – Υμηττός «Πόλη Φωτεινή»,  κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, τόσο ο Δήμαρχος όσο και ο Αντιδήμαρχος ανέφεραν ότι με την πρόσληψη των 20 νέων εργαζομένων ορισμένου χρόνου που πρόσφατα εντάχθηκαν στο δυναμικό του Δήμου, η αποκομιδή των σκουπιδιών έχει αρχίσει να μπαίνει σε μια καλή πορεία.

Επίσης ανέφεραν ότι έχουν προγραμματίσει ως Διοίκηση σειρά συνδυαστικών ενεργειών, όπως ενίσχυση με επιπλέον προσωπικό τόσο σε οδηγούς απορριμματοφόρων, όσο και σε εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας, όπως και άλλες υπό επεξεργασία ακόμα κινήσεις που αφορούν στο γενικότερο σχεδιασμό της αποκομιδής των σκουπιδιών, στοχεύοντας στην οριστική επίλυση του σοβαρού θέματος της καθαριότητας.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Γιώργος Δαουλάρης ζήτησε από τον Δήμαρχο να του εξηγήσει πώς έφτασε το σύστημα της αποκομιδής των σκουπιδιών σε αυτή την άθλια κατάσταση, αναφέροντάς του την ανάγκη να κατανοήσουμε την αιτία των ζητημάτων.

Ο Δήμαρχος, απέφυγε να δώσει απάντηση σε αυτή την ερώτηση, περιορίζοντας τη συμμετοχή του στην προηγούμενη διοίκηση αποκλειστικά στη λειτουργία του ως Αντιδήμαρχος Οικονομικών.

Ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας, επίσης, στη συνάντηση που είχε προηγηθεί στις εγκαταστάσεις των απορριμματοφόρων, ανέφερε ότι ενδέχεται να υπήρξε αστοχία στο σχεδιασμό από τον προκάτοχο του αντιδήμαρχο, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Ουσιαστικά, σύμφωνα πάντα με το δελτίο τύπου, η Διοίκηση ζήτησε να μην κοιτάμε το χθες, στο οποίο είχαν συμμετοχή, αλλά να επικεντρωθούμε στο τώρα και σε όσα σχεδιάζονται να γίνουν.

Όσον αφορά στο μηχανολογικό εξοπλισμό του Δήμου, και σε ερώτηση των κ.κ. Γιώργου Δαουλάρη, Νίκου Ντίνου, αν προτίθεται η Διοίκηση να προχωρήσει σε ενίσχυση του στόλου απορριμματοφόρων με 2 – 4 μικρά απορριμματοφόρα ώστε να είναι δυνατή η προσέγγιση και καθαριότητα στενών δρόμων, έλαβαν την απάντηση ότι δεν υπάρχει κάποια σχετική μελέτη για τέτοια είδους απορριμματοφόρα αλλά έχει προγραμματισθεί η αγορά νέων κανονικών οχημάτων, ενέργεια η οποία είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη Διοίκηση.

Τέλος ανέφεραν ότι ο τομέας του οδοκαθαρισμού θα αλλάξει σύντομα, ενώ μελετιούνται λύσεις για την αποκομιδή των κλαδιών κλπ. ογκώδη αντικειμένων.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κος Γιώργος Δαουλάρης εξήγησε ότι το πρώτο και κύριο έργο κάθε Δήμου είναι να δίνει απόλυτη προτεραιότητα στην αποκομιδή των σκουπιδιών. Είναι το Α και το Ω για τη λειτουργία ενός Δήμου και  παραμένει αναπάντητο το σημαντικό ερώτημα, γιατί φτάσαμε σήμερα ως εδώ μια και από το 2017, ο Δήμος μας είχε τη δυνατότητα, μέσω της κινητικότητας, να ενισχυθεί με προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων.

Είναι αδιανόητο όπως ανάφερε να πληρώνουν οι δημότες υψηλά τέλη και να εισπράττουν αυτή την τόσο χυδαία εικόνα στους δρόμους και στις πλατείες. Είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία η εικόνα από στοίβες σκουπιδιών στις γειτονιές του Δήμου μας. Είναι ντροπή να διαβάζουμε ότι η διοίκηση έφερε τον Δήμο μας στην 3η καλύτερη θέση στη χώρα σε οικονομική εικόνα,  και οι πολίτες να βιώνουν ένα Δήμο που παλεύει να αναπνεύσει ανάμεσα σε σκουπίδια και μαύρα σκοτάδια.

Είναι προφανές σε όλους τους δημότες είτε ψήφισαν τη συνέχεια της προηγούμενης διοίκησης είτε δεν την ψήφισαν ότι η λειτουργία της καθαριότητας του Δήμου μας, όπως και η λειτουργία της και σε άλλους τομείς, είναι στον αυτόματο πιλότο. Έχουμε  τη γνώμη ότι η «νέα» διοίκηση του Δήμου αδυνατεί να δει τη πραγματικότητα είτε γιατί δεν μπορεί, είτε γιατί οι υποχρεώσεις της απέναντι στη προηγούμενη αρχή δεν την αφήνουν να πορευτεί διαφορετικά, ενώ συνεχίζει να αναζητά λύσεις εντός ενός πολύ στενού περιβάλλοντος.

Με δεδομένη τη κατάσταση, η ανεξάρτητη δημοτική συμμαχία πολιτών, Δάφνη-Υμηττός «Πόλη Φωτεινή» θεωρεί ότι η ετερόκλητη συμμαχία των τριών συνδυασμών που αποτελούν τη Διοίκηση της πόλης μας με επικεφαλής τον νέο Δήμαρχο, οφείλουν να ενημερώσουν επίσημα τους δημότες πώς και γιατί έχουμε φτάσει ως εδώ και παράλληλα να ζητήσουν από τους συμπολίτες, των οποίων έχουν αναλάβει να υπερασπιστούν τα συμφέροντα, τουλάχιστον ένα συγγνώμη για την όλη αυτή κατάσταση είτε αφορά στα σκουπίδια είτε αφορά στο φωτισμό.

Ένα συγνώμη, που ενώ για μια ακόμη φορά κατάφεραν να κερδίσουν έστω και οριακά την επιλογή των πολιτών, «πέτυχαν» να αφήσουν μια κοινωνία να βιώσει για μία ακόμη χρονιά σκοτεινά και βρώμικα Χριστούγεννα.

Κλείνοντας το Δελτίο Τύπου της, η δημοτική παράταξη «Πόλη Φωτεινή», ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους του Δήμου και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους της καθαριότητας, που παρά τις πολιτικές αστοχίες και τις ελλείψεις καθημερινά υπερβάλλουν εαυτούς σε μια προσπάθεια να καταφέρουν ό,τι καλύτερο μπορούν κι εύχεται να είναι το τελευταίο διάστημα που οι δημότες έζησαν με αυτές τις συνθήκες στους δρόμους  της Δάφνης και του Υμηττού και το νέο έτος να φωτίσει τους διοικούντες να σταθούν αντάξιοι των προσδοκιών των συμπολιτών τους.

Υπόσχεση των εκλεγμένων 9 Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης «Πόλη Φωτεινή» είναι να συνεχίσει να δίνει καθημερινή μάχη τόσο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και στις γειτονιές της πόλης για όσα αποτελούν αυτονόητα ζητούμενα σε μια πόλη που σέβεται τους κατοίκους της.

Για το πλήρες Δελτίο Τύπου της ανεξάρτητης δημοτικής παράταξης «Πόλη Φωτεινή», πατήστε στην παρακάτω εικόνα.

 

 

Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: