Ενεργοποίηση επιχορήγησης των αθλητικών ομάδων και των πολιτιστικών σωματείων του Δήμου Δάφνης Υμηττού

Ερώτηση προς την Διοίκηση του Δήμου Δάφνης Υμηττού, κατέθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της ανεξάρτητης Συμμαχίας Πολιτών ΔΑΦΝΗ ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ κ. Νίκος Ντίνος, κατά την διάρκεια της Τακτικής Συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 27/2/2020, αναφορικά  με την ενεργοποίηση επιχορήγησης των αθλητικών ομάδων, καθώς και των πολιτιστικών σωματείων του Δήμου Δάφνης Υμηττού σύμφωνα με τη διαδικασία του κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων.

Πιο συγκεκριμένα ο κος Νίκος Ντίνος ανάφερε στην ερώτησή του:

«Εδώ και καιρό παρακολουθούμε να πραγματοποιούνται σειρά εκδηλώσεων και δράσεων υψηλού οικονομικού κόστους, γεγονός που δείχνει ότι ο Δήμος Δάφνης-Υμηττού έχει καλύτερες οικονομικές δυνατότητες σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.
Εφόσον αυτό ισχύει, το ερώτημα που θέτουμε ως δημοτική παράταξη είναι για ποιο λόγο η διοίκηση του δήμου δεν προχωράει στην ενεργοποίηση της δυνατότητας που παρέχει ο κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων και να ενισχύσει τα αθλητικά και πολιτιστικά σωματεία της πόλης μας σε τακτική ετήσια βάση, κάτι που δυστυχώς τόσα χρόνια δεν έχει ενεργοποιηθεί.»

Απαντώντας ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι έχει τη θετική πρόθεση να ενισχύσει οικονομικά τις αθλητικές ομάδες και τα πολιτιστικά σωματεία, αλλά είναι κάτι που θα το εξετάσει στο μέλλον, αφού πρώτα αναζητήσει τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσει ανά περίπτωση.

Η ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών ΔΑΦΝΗ ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, παρά του ότι η τοποθέτηση του Δημάρχου υπήρξε γενική και αόριστη, θεωρεί ότι με αυτή την τοποθέτησή του εντός του Δημοτικού Συμβουλίου, υπήρξε μια αρχή για την υλοποίηση ενός χρόνιου αιτήματος, ώστε να υπάρξει ουσιαστική στήριξη στο έργο των συμπολιτών μας που εκπροσωπούν και δραστηριοποιούνται σε φορείς και σωματεία και με το υστέρημά τους εδώ και χρόνια στηρίζουν και παράγουν έργο ουσίας στον πολιτισμό και τον αθλητισμό του Δήμου μας.

Όπως επίσης αναφέρει, όλοι γνωρίζουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν από την έλλειψη λειτουργικών υποδομών και οικονομικών πόρων όλες αυτές οι δράσεις, είτε αφορούν στον αθλητισμό είτε στον πολιτισμό.

Είναι αυτές οι δράσεις που μας κάνουν περήφανους με τις επιδόσεις τους, που στηρίζουν με το έργο τους την εικόνα του Δήμου μας.

Είναι λοιπόν επιτακτική ανάγκη να σταματήσουμε τη σπατάλη σε άνευ ουσίας εκδηλώσεις και να στηρίξουμε φορείς και σωματεία της πόλης μας, χωρίς διακρίσεις και σκοπιμότητες.

Τέλος δεσμεύεται ότι ως ανεξάρτητη δημοτική παράταξη, θα δώσει με ουσιαστικές παρεμβάσεις, τόσο εντός του δημοτικού συμβουλίου όσο και στις γειτονιές της πόλης μας, όση ενέργεια απαιτηθεί, ώστε να προχωρήσει η λειτουργία της πόλης σε μια πιο ανοικτή διακυβέρνηση.

Ζητούμενό της, κάθε φορέας, κάθε σύλλογος, κάθε σωματείο να μπορεί να έχει τη στήριξη του δήμου χωρίς την ανάγκη μεσαζόντων.

Ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να το διαφυλάξουμε μακριά από μικροπολιτικές σκοπιμότητες.

Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: