Κοινή επιστολή / δήλωση διαμαρτυρίας, κατατέθηκε σήμερα, Πέμπτη 26.3.2020, από τους Συμβούλους των δημοτικών παρατάξεων της Αντιπολίτευσης Δάφνης Υμηττού «ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ», «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ»«Μ.ΑΡΙ.ΔΑ.», «ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ» καθώς και από τον ανεξάρτητο Δημοτικό Σύμβουλο κ. Δημ. Αργιανά, με αφορμή την προγραμματισμένη για σήμερα «διά περιφοράς» συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Και τι σημαίνει «δια περιφοράς» ; Καμία συζήτηση, καμία ανταλλαγή απόψεων, ερωτήσεων κλπ. Απλώς γράφουμε σε χαρτί «ναι η όχι» το στέλνουμε στο Δήμο και τελειώσαμε !!!

Αρνούμενοι λοιπόν να συμμετέχουν σε αυτή την παρωδία, όπως την χαρακτηρίζουν, Δημοτικού Συμβουλίου,  οι παραπάνω Δημοτικές Παρατάξεις ζητήσανε από τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, να μεριμνήσουν άμεσα για χρήση των τεχνολογικών δυνατοτήτων (τηλεδιάσκεψη) ούτως ώστε να υπάρχει δυνατότητα διαλεκτικής κι εποικοδομητικής συνεδρίασης.

Ζητήσανε επίσης, τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης για το θέμα του κορονοϊού, ώστε να αποφασισθούν ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ οι οποιεσδήποτε ενέργειες.

Να σημειώσουμε, ότι η μόνη δημοτική παράταξη της αντιπολίτευσης του Δήμου η οποία δεν συμμετείχε στην  κοινή επιστολή / δήλωση διαμαρτυρίας είναι η “Λαϊκή Συσπείρωση Δάφνης Υμηττού”.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής των Δημοτικών Παρατάξεων προς τον Δήμαρχο και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου :


Δήμος Δάφνης Υμηττού
Τακτική Συνεδρίαση (ΔΙΑ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ)
Ημερομηνία Συνεδρίασης 26-03-2020
Ώρα Έναρξης 12.00΄, Ωρα Λήξης:14.00΄
Προς: 1. Δήμαρχο
          2. Πρόεδρο Δημ. Συμβουλίου

ΘΕΜΑ: «Κοινή Δήλωση διαμαρτυρίας»

Με απόλυτο σεβασμό στην ανάγκη αποφυγής της δια ζώσης συνεδρίασης, αντιλαμβανόμαστε ότι πρέπει όλοι να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες.

Ευτυχώς, η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει εξαιρετικές δυνατότητες, εύχρηστες, απλές, ανέξοδες και
αδιαμφισβήτητες.

Ωστόσο, εσείς επιλέξατε, παρά τις παραινέσεις και τις επιστολές της αντιπολίτευσης για συνεργασία και συνεννόηση, να μας αποστείλετε, χωρίς καμία πρότερη συνεννόηση, πρόσκληση για «δια περιφοράς» συνεδρίαση, χωρίς καν να αναφέρετε τον τρόπο διεξαγωγής της.

Σε ερωτήματά μας, απαντήσατε με ένα πινακάκι ψηφοφορίας, που θα πρέπει να συμπληρώσει κάθε Δημοτικός Σύμβουλος και να σας αποστείλει με email.

Περαιτέρω, οι εισηγήσεις που μας αποστείλατε είναι και πάλι ελλιπείς και αόριστες.

Η διαδικασία που επιλέξατε, αλλά και η γενικότερη άρνησή σας στο να κρατάτε ενήμερη την αντιπολίτευση, δεν μας αφήνει άλλη επιλογή από το να αρνηθούμε να υποβιβάσουμε με τη συμμετοχή μας σε αυτή την ελλιπή διαδικασία τον ρόλο του Δημοτικού Συμβούλου σε έναν ψηφοδότη, χωρίς δυνατότητα ανακοινώσεων, τοποθετήσεων, ερωτοαπαντήσεων κλπ.

Δεν συμμετέχουμε, λοιπόν, σε αυτή την παρωδία Δημοτικού Συμβουλίου και ζητάμε να μεριμνήσετε άμεσα για χρήση των τεχνολογικών δυνατοτήτων (τηλεδιάσκεψη) για τη διεξαγωγή των συνεδριάσεων, ούτως ώστε να υπάρχει δυνατότητα διαλεκτικής συνεδρίασης, να μπορούμε να θέσουμε θέματα και ερωτήματα, να επισημάνουμε, να προτείνουμε και να υπάρχει μια εποικοδομητική συνεδρίαση.

Ζητάμε, επίσης, τη σύγκληση ειδικής συνεδρίασης για το θέμα του κορονοϊού, την αντιμετώπισή του, αλλά και την αντιμετώπιση των επιπτώσεών του, η συζήτηση επί του οποίου προτάθηκε από την αντιπολίτευση και στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά, επί της ουσίας, την αποφύγατε. Ιδέες και προτάσεις μπορεί να έχουμε όλοι και μια διαλογική συζήτηση μπορεί να συμβάλει στη γέννηση και νέων.

Στις «μάχες», πρέπει να υπάρχει συστράτευση δυνάμεων, με όλες τις δημοκρατικές διαδικασίες!

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι
Ανδρουλάκης Ανδρέας
Αντωνιάδης Κώστας
Αργιανάς Δημήτρης
Δαουλάρης Γιώργος
Λαγδά Δέσποινα
Μαργαρίτης Ηλίας Ερρίκος
Μητροβγένης Γιώργος
Μπόκαρης Γιώργος
Μπουρνελές Νίκος
Ντίνος Νίκος
Ρούσσου Καλλιρόη
Τσούτσουρας Δημήτρης
Χριστινάκη Όλγα

Πηγή : ΔΑΦΝΗ – ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ              FB ΔΑΦΝΗ – ΥΜΗΤΤΟΣ ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ       FB ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ 

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΡΓΙΑΝΑΣ FB