Αποχαιρετώντας τον Μανώλη Γλέζο

Με την παρακάτω ανάρτηση, αποχαιρετά η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Δάφνης Υμηττού ΠΟΛΗ ΦΩΤΕΙΝΗ, τον αγωνιστή της Δημοκρατίας Μανώλη Γλέζο.

1922-2020
Καλό ταξίδι, Μανώλη Γλέζο!

Τη νύχτα που ξημέρωνε 31 Μαΐου του 1941 ο Μανώλης Γλέζος, , με το φίλο του Λάκη Σάντα, ανέβηκαν στην Ακρόπολη και κατέβασαν από τον ιστό τη σημαία της σβάστικας, τη σημαία της Ναζιστικής Γερμανίας.

Αυτή η ηρωική κίνηση, έμελλε να τον ακολουθεί σε κάθε συνέντευξή του, όπως συνήθιζε να λέει ο Μανώλης Γλέζος, αγωνιστής της Δημοκρατίας μέχρι τέλους, ήρωας της Εθνικής Αντίστασης, σύμβολο που ένωνε τις παρατάξεις, καθημερινός ήρωας, αφού δεν σταμάτησε ποτέ να βρίσκεται έξω, ανάμεσα στους συνανθρώπους του, να ανταλλάσσει καλημέρες και να αγωνίζεται στο πλευρό τους για τη βελτίωση των συνθηκών τους.

Η κηδεία του Μανώλη Γλέζου θα γίνει δημοσία δαπάνη, σε στενό κύκλο, στο Α’ Νεκροταφείο, αύριο. Η οικογένειά του ζήτησε αντί στεφάνων να γίνουν δωρεές στη βιβλιοθήκη του Νίκου Ν. Γλέζου στ’ Απεράθου: (Τράπεζα Εurobank, Αρ. Λογαριασμού: 0026-0244-12-0201196948 IBAN GR6202602440000120201196948).

Η ανεξάρτητη δημοτική συμμαχία Πόλη Φωτεινή Δάφνη Υμηττός καλεί τους πολίτες του Δήμου μας, να τιμήσουν τον Μανώλη Γλέζο, αυτόν τον μεγάνθρωπο – ήρωα για την Ελλάδα και τον κόσμο, υψώνοντας την Ελληνική σημαία σε κάθε μπαλκόνι.

Για να τον αποχαιρετήσουμε από μακριά, όπως του αξίζει και όπως οι συνθήκες το επιβάλλουν και να του ευχηθούμε «Καλό ταξίδι, Μανώλη Γλέζο, σίγουρα ακόμα και στον ουρανό θα αγωνίζεστε για έναν καλύτερο Παράδεισο για όλους!»

Πηγή:facebook.com/polifoteini

Επόμενο άρθρο
Σχολιάστε

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: