Ομάδα Υδρορομποτικής στο 1ο ΓΕΛ Υμηττού … Μπράβο σε μαθητές & εκπαιδευτικούς !!!

SONY DSC

Στο 1ο ΓΕΛ Υμηττού συγκροτήθηκε ομάδα Υδρορομποτικής από τους εκπαιδευτικούς κ. Κυριάκο Σπάχο (ΠΕ 19 Πληροφορικής) και Σαριπανίδη Σπύρο (ΠΕ 04 Φυσικός). Στην ομάδα συμμετέχουν 20 μαθητές, οι οποίοι χωρίστηκαν σε υποομάδες (δημιουργία παρουσίασης, φωτογράφησης, δημιουργίας και ενημέρωσης ιστοτόπου, προβολής και δημοσίων σχέσεων) και ξεκίνησαν την κατασκευή των δύο οχημάτων (hydrobots) που είχαμε στη διάθεσή μας.

Το hydrobot είναι ένα υποβρύχιο ROV (Remotely Operated Vehicle – τηλεκατευθυνόμενο όχημα) που ξεκίνησε στο ΜΙΤ (Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασσαχουσέτης) και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ευγενίδου υλοποιείται και στη χώρα μας, βασισμένο σε πρόγραμμα θαλάσσιας ρομποτικής (SeaPerch). Ήδη στην Ελλάδα έχουν συμμετάσχει στο πρόγραμμα πάνω από 300 σχολεία.

Οι μαθητές ολοκλήρωσαν την κατασκευή των hydrorobots και θα κάνουν την πρώτη δοκιμή πλεύσης την Πέμπτη 31/03/2016 στην πισίνα του δήμου Ηλιούπολης. Μετά την δοκιμή θα προχωρήσουν σε κατάλληλες προσαρμογές προκειμένου να μπορούν τα hydrobots να εξερευνήσουν θάλασσες και ποτάμια, να πάρουν μετρήσεις (με χρήση αισθητήρων), να τραβήξουν φωτογραφίες και βίντεο βυθού, να στείλουν τις μετρήσεις τους στον κεντρικό υπολογιστή του ΜΙΤ, όπως κάνουν πολλά σχολεία ανά τον Πλανήτη και έτσι να συμβάλλουν, έστω και λίγο, στη μελέτη του Υδάτινου Περιβάλλοντος. 

Οι υπεύθυνοι καθηγητές

Σαριπανίδης Σπύρος

Σπάχος  Κυριάκος

Σχολιάστε

1 σχόλιο

  1. Hydrobot από το 1ο Λύκειο Υμηττού | Νέα & Ειδήσεις Δήμου Δάφνης Υμηττού

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: